Prva godišnjica bloga i krem rolat
Brzo je prošla ova prva godina mog blogovanja! Prošle godine, na današnji dan, objavila sam svoj prvi post, za ledene kocke, recept koji me je svojevremeno i uveo u kulinarski svet i koji je vremenom postao omiljen u našem domu. Krenula sam veoma stidljivo, bojažljivo, bez ikakvog predznanja o tome kako voditi blog, šta pisati, a i sa velikim strahom kako će to biti prihvaćeno od strane iskusnih i uspešnih blogerki, a i od ostalih, slučajnih ili namernih čitalaca.
Uz veliku podršku svojih drugarica, uz Jelenine dragocene savete o vodjenju bloga, uz lepe reči podrške svih vas, dan za danom, post za postom i evo me danas ovde, i dalje bojažljiva, ali mnogo, mnogo hrabrija i odlučnija. Hvala vam na tome, idemo dalje, a u ime godišnjice častim vas jednim finim nepečenim rolatom sa orasima i krem filom. Nadam se da će vam se dopasti.
Uz veliku podršku svojih drugarica, uz Jelenine dragocene savete o vodjenju bloga, uz lepe reči podrške svih vas, dan za danom, post za postom i evo me danas ovde, i dalje bojažljiva, ali mnogo, mnogo hrabrija i odlučnija. Hvala vam na tome, idemo dalje, a u ime godišnjice častim vas jednim finim nepečenim rolatom sa orasima i krem filom. Nadam se da će vam se dopasti.
Potrebno je:
2 belanca
200 g mlevenih oraha
50 g mlevenog keksa
200 g prah šećera
1 limun-kora
fil
2 kuvana žumanca
100 g margarina
100 g prah šećera
Priprema:
Belanca penasto umutite u čvrst sneg, dodajte mlevene orahe, mleveni
keks, prah šećer i narendanu koricu limuna. Sve dobro izmešajte. Ukoliko
vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo keksa kako bi se lakše
oblikovala kora.
Dasku obložite providnom folijom, posipite po njoj kristal šećer ili mleveni keks,
izručite masu pa je oklagijom izravnajte na debljinu od oko 5-6 mm.
Za fil penasto umutite kuvana žumanca, margarin i prah šećer. Ravnomerno
namažite preko kore i uz pomoć folije umotajte rolat, lagano da vam ne
bi pucao.
Gotov rolat umotajte u foliju i tako uvijenog ga kotrljajte po radnoj
ploči napred-nazad da se lepo oblikuje, pa ga ostavite da se dobro
stegne pre sečenja. Najbolje bi bilo da vam odstoji dan-dva, ukoliko
niste baš nestrpljivi, ali verujte, lepše se seče kada je dobro ohladjen
i prosušen.
Suzo, čestitam!!!!! :-) Ne umem da postavljam one sličice, smajlije i animacije :-))) Ali svejedno se radujem sa tobom što ovo divno mesto privlači pažnju, ja retko kada šetkam po blogovima a da mi jedan tab nije na tvom.
ОдговориИзбришиJoš mnogo, mnogo godišnjica i recepata :-).
A slavljenički rolat moramo da napravimo, nepečen, a kremast :-P šta još čovek da poželi.
Tajana, hvala ti draga! Biće mi velika čast da isprobaš ovaj rolat, zaista je odličan!
ИзбришиČestitam Suzo od srca i mislim da niko nije iskreniji od mene kada kaže: Blogovala ti meni još dugo dugo!!!
ОдговориИзбришиJeste da tu ima mnogo ličnog interesa, ali Bože moj.... :)))))))
P.S. Znam da jedva čekaš da ti prenesem utiske, pa da te ne držim više u neizvesnosti : TO JE TAJ SUZO KRALJICE !!! Ma, znala sam,....jednostavno sam znala :)
Heeej B. draga, baš si me sad obradovala! Znači to je to! Baš super, nemaš pojma koliko mi je drago <3
ИзбришиI hvala ti na svim pohvalama kojima me obasipaš poslednjih godinu dana, to mi puno znači!
Srećan blogorođendan, volim svratiti na tvoje stranice jer uvek ima nečeg finog :)
ОдговориИзбришиHvala ti <3 Trudim se ;) i veoma mi je drago što svraćaš!
ИзбришиVeć godina dana , iako mi je i onda bilo drago što si nam se i tu priključila iako smo mi i stare prijateljice s coolke i nismo si još uvijek dosadile.Sretan blogo ročkas.
ОдговориИзбришиHvala Dilajla! Jeste, stare smo mi prijateljice, nadam se da će tako i na dalje da bude<3
ИзбришиE, pa srecan rodjendan. Lepim si nas kolacicem pocastila :)))
ОдговориИзбришиE, pa hvala ti puno Ljiljo ;) To je mamin stari recept, stvarno dobar;)
ИзбришиSuzo, srećna godišnjica! :*
ОдговориИзбришиToliko toga lepog ima na tvom blogu, da je zadivljujuće da si to za samo godinu dana objavila :)))
Gago, hvala draga puno! Nakupilo se recepata, mogla sam i više, ali da ne preteram, polako ;)
ИзбришиSuzi čestitam ti na blog-rođendanu,i da još puno godinica vladaš ovim stranicama a mi da uživamo u tvojim sjajnim receptima ! i baš kao što reče Gaga,toliko toga za samo godinu dana,ali to si ti.... vrijedna i uporna.veeeeliki zagrljaj ti šaljem !
ОдговориИзбришиJedino ako si vredan i uporan možeš negde da stigneš, zar ne;) Hvala ti Danka!
ИзбришиČestitke od srca! :) Još mnogo lepih recepata i fotografija! <3 :)
ОдговориИзбришиHvala ti draga puno! Nadam se da će ih biti još ;)
ИзбришиSve cestitke i od mene!
ОдговориИзбришиHvala ti!
ИзбришиI od mene Srećan blogorođendan!!! :))))
ОдговориИзбришиMiki, hvala ti tebi!:)
ИзбришиDa li je moguće da je prošlo već godinu dana?! Za to vreme si, bogami, bila baš vredna i sakupila super kolekciju recepata. A ovaj rolat je apsolutno san snova!
ОдговориИзбришиIrena, hvala! Kažem, mogla sam ja i još, da sam se malo više potrudila, ali obaveze nas odvlače i na druge strane;)
ИзбришиSuzo, čestitam od srca na blogorođendanu i da još dugo dugo čitamo tvoje odlične recepte - ja glasam za što više tvojih peciva! :) i da bude sve više onih koji će svraćati ovdje i sticati povjerenje u ono što radiš! ;) Puno pozdrava, poljubaca i lijepih želja... :*
ОдговориИзбришиHvala Milice na ovako lepim željama, neka se bar pola ostvare i biće super;)
ИзбришиIzgleda da smo svi bojažljivo krenuli...blogovali...pa ostali..Podsetila si me na moj početak i ćerku čija je upornost bila presudna da uopšte počnem ;))) Ovaj rolat deluje primamljivo i odlično što se ne peče, imam sličan recept sa čokoladom ali mene lično više mame poslastice bez čokolade...Srećno i ubuduće! :)
ОдговориИзбришиHehehe verovatno svi tako krećemo, ipak je to put u nepoznato;)
ИзбришиHvala ti puno!
Sretan rođendan i još puno. puno ovako divnih recepata želim :)
ОдговориИзбришиZahvaljujem, trudiću se i dalje, pa šta bude;)
ИзбришиSretan blogorođendan, rado svratim...
ОдговориИзбришиRadujem se zbog toga, samo ti svraćaj;)
ИзбришиSrećan rođendan i sve čestitke! Blog vam je odličan, kao da postoji mnogo duže! Uvek me mami da vam se pridružim u blogovanju, kod vas sve izgleda tako jednostavno...
ОдговориИзбришиAko treba da te ohrabrim, tu sam;) Hvala puno!
Избриши