Пређи на главни садржај

Kukuruzni krekeri sa ovsenim pahuljicama



Posni krekeri sa ovsenim pahuljicama, tako dobro idu uz pivo, ali i uz belo vino, mada sam ih ja testirala i uz jogurt, savršeno su se složili. Ovaj recept šaljem Mireli sa bloga Kruha i... kao ulaznicu za ovomesečnu igricu Ajme, koliko nas je! u kojoj je tema bila ovas/zob.



Potrebno je:
100 g kukuruznog brašna
oko 230 g mekog brašna
60 g ovsenih pahuljica
50 g nepečenih semenki suncokreta
50 g lanenog semena
40 g susama
10 g praška za pecivo
1 kašičica soli
150 ml ulja
150 ml belog vina


Priprema:
Izmešajte sve suve sastojke u činiji. Meko brašno ne stavljajte odmah celu količinu, nek ostane malo pa ćete kasnije postepeno dodavati. Uz dodatak ulja i vina zamesite glatko testo koje se ne lepi za ruke. Možda vam bude potrebno još malo brašna, dodajte malo po malo sve dok testo ne bude dobro za rad.
Ja sam pripremila 250 g brašna, ostalo mi je neupotrebljeno 20-tak grama.
Testo razvucite na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 0,5 cm i secite pravougaone oblike ili modlicom vadite oblike po želji. 




Poredjajte krekere na papir u plehu i stavite u zagrejanu rernu da se peku.
Pekla sam ih na 160 st. oko pola sata. Pazite da ostanu svetle boje, trebalo bi da se suše na nižoj temperaturi a ne da preplanu i stvrdnu se.
Pečene krekere ohladite i stavite u neku limenu kutiju, mogu da traju danima tako.
Poslužite ih uz pivo ili uz šta vi volite.

Коментари

  1. Male primamljive grickalice i odlična ulaznica.

    ОдговориИзбриши
  2. Jako su ti lijepi ovi krekeri :). Baš su primamljivi.

    ОдговориИзбриши
  3. Super ulaznica, obozavam takve grickalice... mana im je samo sto ne mozes da se zaustavis kad pocnes da ih grickas.:)))

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo ide u omiljene.Bas si original;)I anravnod elim na https://www.facebook.com/volimonet.kuvar

    ОдговориИзбриши
  5. Divni su! Posebno mi se dopadaju ovi cvetići... :)

    ОдговориИзбриши
  6. Uvek sam za ovakve grickalice,narocito ako su pune ovakvih semenkica.

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala svima! Jeste, imaju manu naravno, zarazne su ;)

    ОдговориИзбриши
  8. Super su mi ovi krekeri, vjerujem da je teško stati kada krene grickanje, baš lijepo izgledaju !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Teško, u pravu si! Ja se uvek predjem pa stavim činijcu pored kompa, i onda samo grickam ;)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.