Prva godišnjica bloga i krem rolat


Brzo je prošla ova prva godina mog blogovanja! Prošle godine, na današnji dan, objavila sam svoj prvi post, za ledene kocke, recept koji me je svojevremeno i uveo u kulinarski svet i koji je vremenom postao omiljen u našem domu. Krenula sam veoma stidljivo, bojažljivo, bez ikakvog predznanja o tome kako voditi blog, šta pisati, a i sa velikim strahom kako će to biti prihvaćeno od strane iskusnih i uspešnih blogerki, a i od ostalih, slučajnih ili namernih čitalaca.
Uz veliku podršku svojih drugarica, uz Jelenine dragocene savete o vodjenju bloga, uz lepe reči podrške svih vas, dan za danom, post za postom i evo me danas ovde, i dalje bojažljiva, ali mnogo, mnogo hrabrija i odlučnija. Hvala vam na tome, idemo dalje, a u ime godišnjice častim vas jednim finim nepečenim rolatom sa orasima i krem filom. Nadam se da će vam se dopasti.


Potrebno je: 
2 belanca 
200 g mlevenih oraha 
50 g mlevenog keksa 
200 g prah šećera 
1 limun-kora 
fil 
2 kuvana žumanca 
100 g margarina 
100 g prah šećera 


Priprema:
Belanca penasto umutite u čvrst sneg, dodajte mlevene orahe, mleveni keks, prah šećer i narendanu koricu limuna. Sve dobro izmešajte. Ukoliko vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo keksa kako bi se lakše oblikovala kora.
Dasku obložite providnom folijom, posipite po njoj kristal šećer ili mleveni keks, izručite masu pa je oklagijom izravnajte na debljinu od oko 5-6 mm. 
Za fil penasto umutite kuvana žumanca, margarin i prah šećer. Ravnomerno namažite preko kore i uz pomoć folije umotajte rolat, lagano da vam ne bi pucao. 

Gotov rolat umotajte u foliju i tako uvijenog ga kotrljajte po radnoj ploči napred-nazad da se lepo oblikuje, pa ga ostavite da se dobro stegne pre sečenja. Najbolje bi bilo da vam odstoji dan-dva, ukoliko niste baš nestrpljivi, ali verujte, lepše se seče kada je dobro ohladjen i prosušen.

Коментари

  1. Suzo, čestitam!!!!! :-) Ne umem da postavljam one sličice, smajlije i animacije :-))) Ali svejedno se radujem sa tobom što ovo divno mesto privlači pažnju, ja retko kada šetkam po blogovima a da mi jedan tab nije na tvom.
    Još mnogo, mnogo godišnjica i recepata :-).
    A slavljenički rolat moramo da napravimo, nepečen, a kremast :-P šta još čovek da poželi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tajana, hvala ti draga! Biće mi velika čast da isprobaš ovaj rolat, zaista je odličan!

      Избриши
  2. Čestitam Suzo od srca i mislim da niko nije iskreniji od mene kada kaže: Blogovala ti meni još dugo dugo!!!
    Jeste da tu ima mnogo ličnog interesa, ali Bože moj.... :)))))))

    P.S. Znam da jedva čekaš da ti prenesem utiske, pa da te ne držim više u neizvesnosti : TO JE TAJ SUZO KRALJICE !!! Ma, znala sam,....jednostavno sam znala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heeej B. draga, baš si me sad obradovala! Znači to je to! Baš super, nemaš pojma koliko mi je drago <3
      I hvala ti na svim pohvalama kojima me obasipaš poslednjih godinu dana, to mi puno znači!

      Избриши
  3. Srećan blogorođendan, volim svratiti na tvoje stranice jer uvek ima nečeg finog :)

    ОдговориИзбриши
  4. Već godina dana , iako mi je i onda bilo drago što si nam se i tu priključila iako smo mi i stare prijateljice s coolke i nismo si još uvijek dosadile.Sretan blogo ročkas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Dilajla! Jeste, stare smo mi prijateljice, nadam se da će tako i na dalje da bude<3

      Избриши
  5. E, pa srecan rodjendan. Lepim si nas kolacicem pocastila :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Suzo, srećna godišnjica! :*
    Toliko toga lepog ima na tvom blogu, da je zadivljujuće da si to za samo godinu dana objavila :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gago, hvala draga puno! Nakupilo se recepata, mogla sam i više, ali da ne preteram, polako ;)

      Избриши
  7. Suzi čestitam ti na blog-rođendanu,i da još puno godinica vladaš ovim stranicama a mi da uživamo u tvojim sjajnim receptima ! i baš kao što reče Gaga,toliko toga za samo godinu dana,ali to si ti.... vrijedna i uporna.veeeeliki zagrljaj ti šaljem !

    ОдговориИзбриши
  8. Čestitke od srca! :) Još mnogo lepih recepata i fotografija! <3 :)

    ОдговориИзбриши
  9. I od mene Srećan blogorođendan!!! :))))

    ОдговориИзбриши
  10. Da li je moguće da je prošlo već godinu dana?! Za to vreme si, bogami, bila baš vredna i sakupila super kolekciju recepata. A ovaj rolat je apsolutno san snova!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Irena, hvala! Kažem, mogla sam ja i još, da sam se malo više potrudila, ali obaveze nas odvlače i na druge strane;)

      Избриши
  11. Suzo, čestitam od srca na blogorođendanu i da još dugo dugo čitamo tvoje odlične recepte - ja glasam za što više tvojih peciva! :) i da bude sve više onih koji će svraćati ovdje i sticati povjerenje u ono što radiš! ;) Puno pozdrava, poljubaca i lijepih želja... :*

    ОдговориИзбриши
  12. Izgleda da smo svi bojažljivo krenuli...blogovali...pa ostali..Podsetila si me na moj početak i ćerku čija je upornost bila presudna da uopšte počnem ;))) Ovaj rolat deluje primamljivo i odlično što se ne peče, imam sličan recept sa čokoladom ali mene lično više mame poslastice bez čokolade...Srećno i ubuduće! :)

    ОдговориИзбриши
  13. Sretan rođendan i još puno. puno ovako divnih recepata želim :)

    ОдговориИзбриши
  14. Srećan rođendan i sve čestitke! Blog vam je odličan, kao da postoji mnogo duže! Uvek me mami da vam se pridružim u blogovanju, kod vas sve izgleda tako jednostavno...

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови