Mafini sa tikvicama


Sezona je tikvica...da, da...volite li tikvice? Ja ih baš volim ali ne pamtim da sam nekada pojela ovoliko tikvica koliko ovih par proteklih meseci! Punjene sa svim i svačim, sojom, mesom, sirom i susamom, pohovane u rerni, pržene u vidu pljeskavica, a sad po prvi put i u mafinima. Spremam se da ih isprobam i u slatkoj verziji ;) 

Ali do tada, napisaću vam ovaj recept koji sam videla kod Jafi i koji me zaintrigirao da ga isprobam. Trebalo mi je nešto brzo za večeru i ovo se pokazalo kao ekstra rešenje! Mafini, oni koji su preostali, su zadržali svežinu i vlažnost i sutradan, tako da vam ih toplo preporučujem!




Potrebno je:
za 12 mafina
2 manje tikvice
1 kašičica soli
2 jaja
1 kesica praška za pecivo
1 čaša jogurta
4 kašike ulja
2 čaše od jogurta oštrog brašna
1 šargarepa (opciono, ja sam dodala zbog boje)


Priprema:
Tikvice i šargarepu narendajte na sitno. Ja tikvice ne ljuštim, sem ako nisu stare i oštećene. Šargarepu prethodno očistite.
Ovi mafini se vrlo brzo prave, tako da možete da uključite rernu da se greje na 200 stepeni.
Umutite jaja pa dodajte jogurt i ulje,  a zatim i brašno prosejano sa praškom za pecivo, izmešajte da smesa postane glatka pa dodajte tikvice i šargarepu. Tikvice ne treba cediti. Promešajte da se svi sastojci sjedine.
U kalup za mafine stavite papirnate korpice, najbolje one obične bele jer se za ukrasne šarene testo lepi, njih ostavite za kasnije posluživanje. Punite korpice do vrha i stavite da se peče oko 30 minuta dok lepo ne porumene odozgo. 


Izaći će vam tačno 12 lepih i mekanih, pufnastih mafina koje možete poslužiti tople uz neki kiselo-mlečni napitak po vašem izboru. Provereno su odlični i kad se zamrznu pa kasnije u mikrotalasnoj odmrznu.



Коментари

  1. Mene su ovi mafini oduševili mekoćom i ukusom, probajte ih ako volite tikvice!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nego šta ću ! I to već sutra !!! ☺

      Избриши
    2. FENOMENALNI SU !!! Upravo žvaćem jedan i kažem sebi....daj da javim Suzani utiske,....žena čeka, a ja....☺ Inače, ovo mi je treća tura. Pretvoriću se u mafine sa tikvicama ☺

      Избриши
    3. E drago mi je da delimo isto oduševljenje! Samo ti žvaći ;) i uživaj! Ja sam se bacila na tikvice ovih dana, pretvoriću se u tikvicu na kraju :D

      Избриши
  2. Sve što napraviš i uslikaš uvek mami da se proba :) Ovog puta znam ukus, ali se divim tvojoj seriji slika koje su fenomenalne :) Hvala na isprobavanju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jaco na ovako lepim rečima! Za ove mafine imam samo reči hvale tako da planiram uskoro da ih ponovim ;)

      Избриши
  3. Što su doooobri:) Baš su lepi, odlično izgledaju. Lepe fotke. Tikvice obožavam i hvala na lepom receptiću za pripremu:)

    ОдговориИзбриши
  4. Pravila sam ih ranije, a ove sezone ih se uopšte nisam setila... Još nije kasno, ima tikvica... :)

    ОдговориИзбриши
  5. Prelepi su! Već sam videla par sličica na Cool., ali ovaj kolaž me je očarao! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ahaa, kolaž na Google+, to su sve slike iz ovog posta na jednom mestu, stvarno deluju super tako. A mafini su ekstra, kad ti kažem ;)

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман2. мај 2014. 13:20

    Fenomenalni su, videla sam ih kod Jafi. Htela bih samo da pitam - pre nego što ih počnem praviti - da li mora oštro brašno? Kakvi bi bili sa običnim brašnom? Bojim se da ne budu gnjecavi, a nikako da se setim da kupim da imam u kući oštro brašno :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš iz tog razloga koji ste naveli, preporučujem oštro brašno. Stvarno ne znam kakvi bi bili sa običnim brašnom, verovatno malo drugačije strukture, ovi su jako fini, ni malo gnjecavi pa je bolje da kupite oštro ;)
      Pozdrav!

      Избриши
  8. Може ли мала помоћ? Зашто су моји мафини остали гњецави изнутра? Хвала

    ОдговориИзбриши
  9. Tatjana,stvarno mi je zao sto su ti takvi ispali jer gnjecavi nikako nisu,vidis na slikama presek.Mozda si ih pekla krace ili si koristila obicno umesto ostrog brasna?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови