Slani trouglovi



Veoma jednostavni za pripremu, oduševiće vas svojom mekoćom i izgledom, a tek ukusom...morate da ih probate i uverite se sami. Nadev možete da menjate po želji, ali moram da vam priznam da su meni najbolji prazni, tj. samo premazani umućenim margarinom sa jajima.


Potrebno je:
za testo
850 g brašna
500 ml mlakog mleka
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 dcl ulja
premaz
125 g margarina
2 jaja 
i još 
1 žumanac
1 kašika mleka 
susam 
Priprema:
Zamesite mekano testo od navedenih sastojaka, podelite ga na 4 jednake lopte, i ostavite pokrivene na radnom stolu da nadodju. Za to vreme pripremite premaz tako što ćete margarin sobne temperature umutiti sa jajima.
Svaku loptu razvucite u pravougaonik i premažite četvrtinom premaza pa urolajte. Rolate poredjajte na papir u pleh i zasecite nožem u cik-cak, ali ne do kraja. Ako vam je tako lakše, upotrebite plastičnu lopaticu za testo za sečenje.


Ostavite da nadodju još malo u plehu. Uključite rernu na 180 st. da se zagreva, a vi za to vreme premažite testo umućenim jajetom i posipite susamom ili semenkama po vašoj želji.
Ispecite trouglove do rumene boje, otprilike 13-15 min. bi trebalo da bude dovoljno, u zavisnosti od toga kako vam peče rerna.

 

Коментари

  1. Suzice, savršeni su!! Obožavam ovakve stvari, tipa kupus kifle. Sada bi mi tako fino sela ova divna peciva! <3

    ОдговориИзбриши
  2. I meni bi bas prijao jedan trouglic uz solju kafe:) Predivno deluju!

    ОдговориИзбриши
  3. Izgleda fantasticno, na fotkama se vidi koliko je testo divno i mekano, moram ih jednom napraviti.:)))

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala devojke! Ove trouglove često pravim, sa raznim filovima, ali ih najviše volim prazne. Testo je super, svima ga preporučujem!

    ОдговориИзбриши
  5. Pravila sam ih i znam kako su dobri...ja sam napravila grešku što sam pravila samo pola količine..pojelo se jako brzo.
    Odlične slike.

    ОдговориИзбриши
  6. Kod tebe je opet zamirisalo fino pecivo. Na nasih -15C ovo bi bio savrsen dorucak :)
    Mnogo si ih lepo napravila. A tek ove slicice testa pre pecenja...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ljiljo, kod mene staln miriše pecivo ;) Opšte je poznato da obožavam radne slike peciva i uvek slikam kad mesim hehehe...hvala ti. Na temperaturi ti ne zavidim ni malo...brrr...

      Избриши
  7. Somebody necessarily assist to make critically articles I would state.
    That is the first time I frequented your websitye page and to
    this point? I amazed with the research you made to create this particular submit incredible.
    Magnificent task!휴게텔

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови