Пређи на главни садржај

Vanila keksići





Prhki, nežni, tope se u ustima...to je ukratko sve što bi trebalo da kažem o ovim keksićima.
Na vama je da mi verujete na reč ili da probate i uverite se sami ;)
Potrebno je:
(original recepta)
1 dl šećera 
120 g brašna  
1 vanilin šećer 
2 kafene kašičice praška za pecivo  
50 g maslaca
1/2 dl ulja 



Priprema:
Maslac i šećer penasto umutite mikserom. Dodajte sve ostale sastojke i rukama umesite testo. Od testa formirajte 20-ak loptica pa ih dlanom pritisnite da dobijete oblik keksića. Poredjajte ih u papirom obložen pleh sa razmakom izmedju jer će prilikom pečenja narasti još malo. Rernu zagrejte na 125 st., stavite pleh i pecite keksiće oko 20 minuta, samo vodite računa da ostanu beli. Pečene keksiće po želji uvaljati u prah šećer.
I na kraju, skuvajte svoj omiljeni čaj i uživajte uz keksiće.
Svima koji danas proslavljaju Božić želim mir, sreću i blagostanje. 

Коментари

  1. Super su ti keksici. Ranije ih nisam bas puno volela, a sada ih sve cesce pravim.
    Slicice su ti medene, bas nezne i romanticne :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala vam! I ja veoma često pravim keksiće, zgodni su za uz kaficu ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Bas su nezni i divno si uskladila sve boje... mnogo je slatka cinijica (a posebno ono u njoj:)).

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)