Slani trouglovi
Veoma jednostavni za pripremu, oduševiće vas svojom mekoćom i izgledom, a tek ukusom...morate da ih probate i uverite se sami. Nadev možete da menjate po želji, ali moram da vam priznam da su meni najbolji prazni, tj. samo premazani umućenim margarinom sa jajima.
Potrebno je:
za testo
850 g
brašna
500 ml
mlakog
mleka
1 kocka
svežeg kvasca
1 kašičica
šećera
1 kašičica
soli
1 dcl
ulja
premaz
125 g
margarina
2
jaja
i još
1 žumanac
1 kašika mleka
susam
Priprema:
Zamesite mekano testo od navedenih sastojaka, podelite ga na 4 jednake lopte, i ostavite pokrivene na radnom stolu da nadodju. Za to vreme pripremite premaz tako što ćete margarin sobne temperature umutiti sa jajima.
Svaku loptu razvucite u pravougaonik i premažite četvrtinom premaza pa urolajte. Rolate poredjajte na papir u pleh i zasecite nožem u cik-cak, ali ne do kraja. Ako vam je tako lakše, upotrebite plastičnu lopaticu za testo za sečenje.
Ostavite da nadodju još malo u plehu. Uključite rernu na 180 st. da se zagreva, a vi za to vreme premažite testo umućenim jajetom i posipite susamom ili semenkama po vašoj želji.
Ispecite trouglove do rumene boje, otprilike 13-15 min. bi trebalo da bude dovoljno, u zavisnosti od toga kako vam peče rerna.
Suzice, savršeni su!! Obožavam ovakve stvari, tipa kupus kifle. Sada bi mi tako fino sela ova divna peciva! <3
ОдговориИзбришиI meni bi bas prijao jedan trouglic uz solju kafe:) Predivno deluju!
ОдговориИзбришиIzgleda fantasticno, na fotkama se vidi koliko je testo divno i mekano, moram ih jednom napraviti.:)))
ОдговориИзбришиHvala devojke! Ove trouglove često pravim, sa raznim filovima, ali ih najviše volim prazne. Testo je super, svima ga preporučujem!
ОдговориИзбришиPravila sam ih i znam kako su dobri...ja sam napravila grešku što sam pravila samo pola količine..pojelo se jako brzo.
ОдговориИзбришиOdlične slike.
Hvala Zoko! Sledeći put pravi celu meru obavezno. I kod nas se pojedu veoma brzo ;)
ИзбришиKod tebe je opet zamirisalo fino pecivo. Na nasih -15C ovo bi bio savrsen dorucak :)
ОдговориИзбришиMnogo si ih lepo napravila. A tek ove slicice testa pre pecenja...
Ljiljo, kod mene staln miriše pecivo ;) Opšte je poznato da obožavam radne slike peciva i uvek slikam kad mesim hehehe...hvala ti. Na temperaturi ti ne zavidim ni malo...brrr...
ИзбришиI treba, majstorski to radis :)
ОдговориИзбришиcaaii94fs31
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet