Пређи на главни садржај

Integralne galete sa semenkama


Na pragu smo prvomajskih praznika pa će vam ove galete dobro doći za grickanje uz pivo, na pikniku, ukoliko kiša reši da prestane da pada ;) 

Recept je sa Gaginog bloga, isprobala sam ga par dana nakon što je objavila recept, ali evo tek sad je došao na red za objavu. Galete su jako ukusne, krckave, slane, ali i veoma zarazne, teraju vas na grickanje ;)


Potrebno je:
(original recepta)
250 g integralnog pšeničnog brašna
150 g raženog brašna
125 g otopljenog maslaca
1 kesica praška za pecivo
1 jaje
100 ml ulja
100 ml mleka
2 kašičice soli
50 g mešavine susama, maka i lana


Priprema:
U posudu za mešenje stavite obe vrste brašna, so i prašak za pecivo pa promešajte. Zatim dodajte rastopljeni maslac, jaje, mleko i ulje i na kraju semenke. Umesite glatko testo. Zagrejte aparat za galete. Od testa pravite kuglice malo veće od oraha i stavljajte ih na aparat. Pritisnite aparat da se testo lepo rasporedi i pecite oko 5 minuta, u zavisnosti od jačine vašeg aparata.
Pečene galete čuvajte u limenoj kutiji, mogu dugo da stoje.




Коментари

  1. Draga, hvala na isprobavanju. :*
    Ja ih baš često pravim, obožavamo ih. Super su ti ispale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopadaju. Meni su super i praviću ih uskoro ponovo, stvarno su super za grickanje ;)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.