Kiflice sa majonezom
Sam naziv ovih kiflica me je veoma zainteresovao, a s obzirom na to da ih je pripremila i preporučila Jafi sa bloga Kuhinjske čarolije, morala sam da ih umesim i zadovoljim svoju znatiželju. Naime, majonez u ovom testu zamenjuje i
jaja i ulje, a testo čini jako mekanim i ukusnim, i veoma podatnim za rad. Moja preporuka je da ih svakako isprobate!
jaja i ulje, a testo čini jako mekanim i ukusnim, i veoma podatnim za rad. Moja preporuka je da ih svakako isprobate!
Potrebno je:
(original recepta)
testo
500 g brašna
20 g kvasca
1/2 kesice praška za pecivo
250 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100 g majoneza
premaz
100 g krem margarina
završni premaz
1 jaje
susam
Priprema:
Rastvorite kvasac i šećer u mlakom mleku i ostavite da nadođe. U posudu za mešenje sipajte polovinu pripremljene količine brašna pa je pomešajte sa praškom za pecivo i solju, dodajte majonez i nadošli kvasac. Uz postepeno dodavanje preostale količine brašna zamesite mekano testo.
Pokrijte krpom posudu sa testom i ostavite da udvostruči volumen.
Nadošlo testo podelite na 16 loptica, pokrijte ih i ostavite još 10-ak minuta da odstoje.
Zatim svaku lopticu oklagijom rastanjite i premažite krem margarinom. Smotajte kiflicu razvlačeći kraj testa dok motate. Možete po želji zaseći kraj testa na nekoliko mesta i onda ćete dobiti kiflice kao što su na slikama gore.
Kiflice poređajte u pleh obložen pek papirom i ostavite još 30 minuta da kisnu. Premažite ih umućenim jajetom i posipite susamom. Pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni do zlatno žute boje.
Bas mi zanimljivo zvuce ove kiflice, mada, logicno je da im majonez da mekocu. Moracu probati... :)
ОдговориИзбришиProbaj pa javi utiske, meni su se baš dopale, mekane su i nekog posebnog finog ukusa.
Избришиvog802lfd
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet