Пређи на главни садржај

Pljeskavice sa povrćem i kobasicom


Veoma fine i ukusne pljeskavice sa kobasicama i povrćem, uz salatu ili neki dip po vašem ukusu, spasiće vas u nekom trenutku kada budete bili u škripcu sa vremenom i idejama šta spremiti za ručak? 





Potrebno je:
(original recepta)
450 g krompira
1 šargarepa
2 jaja
1 kašika brašna
1 kašika kukuruznog brašna
1 kašičica seckanog peršuna
150 g kobasice
1 manja glavica crnog luka
so, biber





Priprema:
Krompir izrendajte na sitnije, šargapepu takođe, a luk sitno iseckajte.
Kobasicu isecite na sitnije kockice. Sjedinite kobasice sa povrćem, dodajte brašno, jaja, so i biber, seckani peršun i vegetu po ukusu, i sve zajedno izmešajte dok se sastojci ne povežu. 
U tiganju zagrejte ulje pa kašikom stavljajte smesu i malo je pritisnite odozgo oblikujući pljeskavicu. Pržite pljeskavice po par minuta sa obe strane, dok fino ne porumene.
Poslužite tople uz neki prilog po želji, salatu, ljutenicu ili po vašem ukusu.


A nakon ovako finog i pikantnog ručka, valjalo bi zasladiti se nekim laganim kolačićem, pa vam predlažem da takav potražite u Bakinoj riznici. Sigurna sam da ćete naći nešto po svom ukusu, prelistajte!



Коментари

  1. Jako mi se svidio ovaj recept, baš kažem mužu kako bi mogli danas praviti ove pljeskavice za ručak, ne sumnjam u okus :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)