Zapečeni krompir sa lukom
Ovo je još jedna varijanta brzog ručka sa krompirom, prelivenog jajima umućenim sa kiselom pavlakom pa fino zapečenog u rerni. Neće vam oduzeti puno truda ni vremena, videćete ;)
Potrebno je:
800 g krompira
2 glavice crnog luka
5 jaja
200 ml mleka
3 kašike kisele pavlake
so, vegeta, biber
seckani peršun
ulje
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na krugove i kuvajte 10- 15 minuta u slanoj vodi, ocedite i prebacite u vatrostalnu posudu podmazanu uljem.
3 komada jaja tvrdo skuvajte, oljuštite i narendajte na krupno preko krompira.
Crni luk očistite i nasecite na krugove, pa lagano izmešajte sa krompirom i rendanim jajima, uz dodatak soli, bibera, vegete i seckanog peršuna. Poprskajte još malo ulja odozgo.
Preostala 2 jaja umutite sa mlekom i pavlakom, pa prelijte preko krompira. Pecite oko 20 minuta dok krompir ne dobije rumenu boju.
Poslužite toplo uz salatu po vašem ukusu.
E, sjajno je ovo, idealno za vrucine, uz zelenu salaticu...
ОдговориИзбришиSamo još salata fali i eto komplet obroka ;) Hvala ti Mirjana!
ИзбришиSavršen prilog.
ОдговориИзбриши