Пређи на главни садржај

Zapečeni krompir sa lukom



Ovo je još jedna varijanta brzog ručka sa krompirom, prelivenog jajima umućenim sa kiselom pavlakom pa fino zapečenog u rerni. Neće vam oduzeti puno truda ni vremena, videćete ;)
Potrebno je:
800 g krompira
2 glavice crnog luka
5 jaja
200 ml mleka
3 kašike kisele pavlake
so, vegeta, biber
seckani peršun
ulje




Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na krugove i kuvajte 10- 15 minuta u slanoj vodi, ocedite i prebacite u vatrostalnu posudu podmazanu uljem.
3 komada jaja tvrdo skuvajte, oljuštite i narendajte na krupno preko krompira.
Crni luk očistite i nasecite na krugove, pa lagano izmešajte sa krompirom i rendanim jajima, uz dodatak soli, bibera, vegete i seckanog peršuna. Poprskajte još malo ulja odozgo.
Preostala 2 jaja umutite sa mlekom i pavlakom, pa prelijte preko krompira. Pecite oko 20 minuta dok krompir ne dobije rumenu boju.
Poslužite toplo uz salatu po vašem ukusu.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.