Translate

субота, 24. мај 2014.

Zapečeni krompir sa lukom



Ovo je još jedna varijanta brzog ručka sa krompirom, prelivenog jajima umućenim sa kiselom pavlakom pa fino zapečenog u rerni. Neće vam oduzeti puno truda ni vremena, videćete ;)
Potrebno je:
800 g krompira
2 glavice crnog luka
5 jaja
200 ml mleka
3 kašike kisele pavlake
so, vegeta, biber
seckani peršun
ulje




Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na krugove i kuvajte 10- 15 minuta u slanoj vodi, ocedite i prebacite u vatrostalnu posudu podmazanu uljem.
3 komada jaja tvrdo skuvajte, oljuštite i narendajte na krupno preko krompira.
Crni luk očistite i nasecite na krugove, pa lagano izmešajte sa krompirom i rendanim jajima, uz dodatak soli, bibera, vegete i seckanog peršuna. Poprskajte još malo ulja odozgo.
Preostala 2 jaja umutite sa mlekom i pavlakom, pa prelijte preko krompira. Pecite oko 20 minuta dok krompir ne dobije rumenu boju.
Poslužite toplo uz salatu po vašem ukusu.

3 коментара: