Pileća krem supa sa brokolijem





Nisam ranije volela brokoli, moram da priznam ;). Majka ga je sadila u baštici svake godine, ja se čudila kako to može da jede, sve dok ga, na njen nagovor, a znate kako majke umeju da budu uporne :D, nisam probala
u čorbici koju je ona spremila i ostala oduševljena ukusom tog zaista zdravog povrća.
Onda je krenula kupovina na pijaci i konzumacija, čak sam ga jela i živog, ali na žalost, nisam uspela svoje dete da nateram da proba, tako da kuvam ovu supu samo za sebe i uživam! 
A uživaćete i vi ukoliko je probate, ova zima se ne da, i dalje prijaju tople supe....

Dakle, za ovu supicu trebaće vam:

oko 200 g brokolija
3 srednje šargarepe
2 krompira
pileće meso po želji (meni je najbolja sa belim mesom)
1 kašika gustina
1 l vode
peršun, so, začini po vašem ukusu

Priprema:

 

Pileće meso staviti da se kuva, ja sam stavila pola belog mesa, a vi po želji možete da stavite i batak, ili krilca....zatim dodati i iseckanu šargarepu onako na dugačko, pa krompir iseckan na kocke i pred kraj kuvanja dodati brokoli.
Kad je meso skuvano izvaditi ga i iscepkati na sitnije komade, a šerpu sa povrćem skloniti sa ringle i direktno štapnim mikserom izmiksati povrće.
Pažljivo, da vam ne prsne vrela tečnost na ruke!
Vratiti iscepkano meso u šerpu, posoliti, dodati biber po želji, vegetu i iseckan peršun, doliti još malo vode da bude 1l otprilike i pustiti na laganoj vatri da provri ponovo.
U pola šoljice vode rastvoriti kašiku gustina i uliti lagano u supu, promešati i ostaviti da vri vrlo kratko.
Poklopiti supu i kad se malo prohladi, servirati.
Prijatno!
    


Коментари

  1. Ja kao dete nisam ni znala da brokoli postoji ;) tako da me niko nije terao da ga jedem... a u vreme kada smo se "upoznali" odmah smo se "zavoleli"... Predivna čorbica!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehee.... pa nismo se ni mi "poznavali" dok sam bila mala, nego posle kad sam već trebala da znam nešto o njemu, a ja totalno neupućena :D. Ali eto, posle smo se i mi zavoleli ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Sećam se kad je brokoli na pijaci bio čudna biljka i kako su prodavci ljubopitljivim ali i sramežljivim ženama morali da objašnjavaju šta da rade sa njim. Tek kad im kažu da mogu isto kao i sa karfiolom po koja se usudila da kupi. Tako mi je drago da se oomaćio kod nas. I da, oni koji ga ne ljube barenog u čorbici ga tako lepo smažu, isto kao i karfiol.

    ОдговориИзбриши
  4. A o njegovim lekovitim svojstvima i o tome koliko je zdrav za ljudski orgranizam, da i ne govorimo. Ja sam ga čak i sadila prošle godine u bašti, ali je od one vrućine sav izgoreo, nisam znala da ga održim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako tii treba savet oko gajenja pitaj Milkicu sa bloga Mimis kingdom ili Ivanu So i biber one imaju baštice pa možda znaju.

      Избриши
    2. Hvala ti Jelena, nisam planirala ove godine da ga sadim, ali ako se predomislim pitaću.

      Избриши
  5. Brokulu ne ljubim pretjerano,ali ovako na supicu može proći,jednom sam pokušala,ali pokušala pojesti ju onako na lešo,bilo je strašno iskustvo:)

    ОдговориИзбриши
  6. Eh, Nely, sve je stvar ukusa, ja ga volim pečenog u rerni, kuvanog ovako u supama i čorbama, stavila bi ga i u neki djuveč samo kad bi moji hteli da jedu, ne mogu samo za sebe da spremam....

    ОдговориИзбриши
  7. A ja obožavam brokoli, kao i moji ukućani! :) Ovu supicu sam pravila nekoliko puta i stvarno je izvanrednog ukusa, a ima i mesa, tako da fino zasiti...Uvek skuvam više pa ostane i za sutradan ili zamrznem za situacije kada je gužva ;))

    ОдговориИзбриши
  8. Ti si ih na vreme naučila da sve jedu, pametno ti je to ;)....moji se izmotavaju i dalje. I super je ideja da se zamrzne, ja sam nedavno skuvala komade nekog pevca sve odjednom i podelila u kofice pa zamrzla, super mi je došlo posle za jelo :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови