Пређи на главни садржај

Faširane sojine šnicle




Savršene, jednostavne, lagane i posne šnicle, idealno će vam poslužiti kao ručak ako postite sutra na Veliki Petak.
Veoma jednostavno i brzo se pripremaju. Takodje, jako lepo se uklapaju u posno predjelo na slavama.
Poslužite ih uz krompir salatu, ili uz neku sezonsku kojih ima u izobilju ovih dana na pijaci.



Potrebno je:


150 g ljuspica soje 100 g prosušenog hleba 2 šargarepe 1 glavica crnog luka 1 krompir 2 čena belog luka 200 g brašna 1/2 kesice praška za pecivo 1 kašika vegete   
1/2 kašičice mlevenog bibera
soli po ukusu 
ulje za prženje 

Priprema:



Sojine ljuspice potopite u mlaku vodu, ostavite ih malo da odstoje i nabubre, pa ocedite višak vode.
Toplom vodom pokvasite hleb i ocedite izmedju dlanova (koristila sam samo sredinu parčeta, koricu sam odbacila).
Luk, krompir i šargarepu očistite i sitno izrendajte.
Sve sastojke sjedinite, dodajte začine i uz dodatak brašna sve lepo umesite da masa postane homogena, najbolje je rukom.
Ruke malo pobrašnite i od smese formirajte male loptice pa ih dlanom spljoštite da dobiju oblik pljeskavice. 
U tiganju zagrejte ulje i ispržite pljeskavice dok fino ne porumene.
Naredjajte ih na ubrus da se iscedi višak masnoće i poslužite tople kao predjelo ili kao glavni obrok.




 

Коментари

  1. Izgleda jako lepo i ukusno, ali je problem što moj muž neće da jede soju, tvrdi da je sva genetski modifikovana :P Moraću nekako da ih "prošvercujem" ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veoma su ukusne, možeš da ih poslužiš kao predjelo, ja tako nekad uradim za slavu, a možeš i kao glavno jelo, uz ribu posebno lepo izgleda na slavskoj trpezi. Naravno, uz salatu od krompira ti je gotov obrok. E, sad je muž problem, kao i kod mene! Ako uspeš da podvališ, svaka čast! Ja mogu samo jedan deo mesa da zamenim sojom kako ne bi primetili, inače imaju njuh za to što ne vole ;)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Predlog menija za posnu slavu

Ovo je samo jedan predlog kako da pripremite neke specijalitete za posnu slavu. Već sam objavila par postova sa predlozima za predjelo, pite i kolače, a ovde ću vam predstaviti ono što sam ja pripremila za svoju slavu

Posni sitni kolači

Nedavno sam objavila post sa sitnim kolačima i većina od njih je bila posna, a sada evo još nekoliko recepata za sitne posne kolače. Svi su izuzetno ukusni, napravljeni od posnih sastojaka, ali ih veoma lako možete preobratiti u masnu varijantu i napraviti za neko popodnevno druženje uz kaficu.

Zalivena pita sa višnjama

Pitu sa višnjama uglavnom svi vole. Ja lično najviše volim kad je prokisela, bez šećera, takva mi najviše prija. Ukusi su različiti pa sam tako i ja odlučila da udovoljim muškom delu porodice koji  ipak voli kad je slatkiš sladak, i zato sam im pripremila ovu bogatu varijantu pite sa višnjama, zalivenu šerbetom , sočnu i slatku.