Slani mafini




 Veoma jednostavni, brzi i praktični mafini sa bezbroj mogućnosti za kombinovanje. Ovo je u stvari bila jedna vrsta slanog komisbrota po  maminom receptu, ali sam ga ja modifikovala jer mi je ovako praktičnije i lepše za serviranje.
Prosto su idealnii za doručak ili večeru, za izlet u prirodu ili finu gricku sa društvom. Poslužite ih uz neki kiselo-mlečni napitak i uživajte!



 Potrebno je:
3 jaja
1 čaša jogurta  
1/2 čaše od jogurta ulja  
1 kesica praška za pecivo  
150 g  brašna  
1 kašičica soli  
oko 100 g seckane salame  
oko 100 g sira  
malo seckanih mariniranih šampinjona 
ili sušenog čeri paradajza 


Priprema:
Umutite belanca penasto, dodajte žumanca i još malo mutite.
Zatim dodajte sve ostale sastojke i promešajte varjačom da se masa lepo sjedini.  Po želji dodajte seckane marinirane šampinjone, seckanu šunku, salamu ili nešto suhomesnato, sušeni čeri paradajz ako imate ili možete dodati i malo ljutenice ili ajvara preko svakog mafina. Mogućnosti su razne, napravite sami svoju omiljenu kombinaciju. Izlijte smesu u kalup za mafine u koji ste prethodno stavili papirnate korpice. Imaćete tačno za 12 komada.
Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta dok fino ne porumene.


 

Коментари

  1. Ovakvi zalogaji su mi uvijek omiljeni,sviđa mi se što imaju bezbroj kombinacija.

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan bazni recept koji se može nadograditi prema stanju u frižideru/špajzi. Mada uvijek biram slatko, u posljednje vrijeme su mi dragi i slani muffini.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicni i uvek ukusni, i u slanoj i u slatkoj varijanti... ove bih rado grickala za dorucak.:))

    ОдговориИзбриши
  4. Onako topli, i meni su najdraži za doručak. A kombinacija puno, šta nadjete u frižideru to stavite i super budu uvek. Hvala svima!

    ОдговориИзбриши
  5. Baš dobar odabir. Ovakve stvari uvek dobrododju i kod mene svi volimo slane mafine. U ovoj varijanti, čovek nema šta da ne voli:))

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови