Пређи на главни садржај

Krmenadle punjene kobasicama




Sočne krmenadle punjene dimljenim kobasicama u finom sosu od kajmaka i belog vina idealne su za nedeljni ručak. Po želji ih možete poslužiti uz krompir pire, mada su i bez njega dovoljno zasitne, tako da uz sezonsku salatu dobijate kompletan obrok uz samo malo truda. 


Potrebno je:
4 svinjske krmenadle
1 par dimljenih kobasica
200 g kajmaka
2 pileće kocke za supu
1 glavica crnog luka
2 kašičice senfa
50 ml belog vina
ulje
mleveni crni biber
peršun





Priprema:
Krmenadle zasecite sa strane formirajući džepove.Posolite i pobiberite meso i istucite ga. Kobasice iseckajte na kockice i stavite u sud. Dodajte sitno iseckan crni luk i peršun i senf. Promešajte i ovom smesom punite useke krmenadli, pričvrstite čačkalicom i ispecite na nauljenom roštilju, ili u teflon tiganju.
Preostali fil ispržite posebno u drugom tiganju. Oko 1/2 l vode zagrejte i rastvorite kocke za supu. U tiganj sa filom dodajte belo vino, supu i kajmak. Dobro promešajte i pustite da se krčka. Kada meso bude isprženo, sklonite ga sa roštilja i stavite u tiganj sa sosom. Ostavite da još malo krčka kako bi meso omekšalo i sos se još dodatno zgusnuo, a zatim sklonite sa ringle i poslužite jelo.


Коментари

  1. Jako mi se ovo sviđa, mora da je savršeno! Pinam jer kanim jako skoro raditi.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)