четвртак, 02. новембар 2017.

Faširane šnicle sa povrćem



Faširane šnicle, svima dobro poznate, nekako mi dođu kao asocijacija na brz i jednostavan, a sasvim zasitan i bogat obrok. Bilo da ih servirate uz pirinač, pire
ili pržen krompir, bareno ili grilovano povrće, ili uz sezonsku salatu, sir ili nešto drugo, nećete pogrešiti. Ove šnicle su malo drugačijeg ukusa jer u sebi imaju dodato povrće, a recept je od kolegenice Jafi sa bloga Kuhinjske čarolije. Isprobajte obavezno :)

Faširane šnicle sa povrćem

Potrebno je:
500 g mlevenog junećeg mesa
2 krompira srednje veličine
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica vegete
malo bibera
malo brašna

Priprema:
Narendajte sitno krompir i šargarepu, dodajte sitno iseckanu glavicu crnog luka, jaje i začine. Praviti loptice srednje veličine, uvaljati ih u brašno i lagano ih spljoštiti na dlanu pa pržiti na vrelom ulju dok se sa obe strane ne stvori rumena korica.Šnicle poslužiti tople uz sezonsku salatu i prilog po želji.



2 коментара:

  1. Tebe djevojcice nisam vidjela nigdje vec dugi niz godina, vidim da objaljujes I da si mi dobro... slicice su ti predivne kao I recepti <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno draga😀.Nema me cesto ni na blogu,povremeno svratim😉Puno te pozdra ljam😘

      Избриши