Cezar salata
Prvi recept na blogu na početku ove godine biće recept za salatu. I to ne bilo kakvu, već za Cezar salatu, kraljicu među salatama.
Lagana, a veoma zasitna Cezar salata je najpopularnija obrok salata na svetu. Sastoji se od mešavine povrća, pilećeg belog mesa i dresinga. Zahteva malo vremena oko pripreme sastojaka, ali prednost je u tome što nijedan korak nije komplikovan, a sastojke možete izmeniti po svom ukusu i tako podstaknuti svoju kreativnost u kuhinji.
CEZAR SALATA
Potrebno je:1 zelena salata
200 g belog pilećeg mesa
2 kriške bajatog hleba
2 čena belog luka
1/2 limuna
so, biber, ulje
100 g dimljene pečenice
oko 100 g rendanog kačkavalja
5-6 čeri paradajza po želji
preliv
4 kašike majoneza
4 kašike grčkog jogurta
malo soli i bibera
sok od limuna
par kapi maslinovog ulja
Priprema:
Operite zelenu salatu i odvojite mlade listove iz sredine glavice. Isecite ih na trakice i ostavite u frižideru dok pripremate meso i preliv.
Pileće belo meso isecite na trakice i propržite na malo ulja. Možete celi komad mesa izgrilovati u tiganju ili ispeći u rerni pa zatim iseći na trakice, ali meni je ovako bilo zgodnije. Posolite i pobiberite na samom kraju. Meso izvadite pa u istom tiganju propržite na trakice iseckanu pečenicu. Izvadite i nju iz tiganja kad blago porumeni pa dodajte hleb iseckan na kockice ( koristila sam ražani hleb) i sitno iseckan beli luk. Mešajte neprestano sve dok hleb ne porumeni sa svih strana. Komadiće hleba možete prepeći i u rerni ako vam je tako lakše.
Ostavite sve da se malo prohladi, a vi napravite preliv. Pomešajte 4 kašike majoneza i 4 kašike grčkog jogurta, dodajte malo soli i bibera, malo soka od limuna i par kapi maslinovog ulja. Dobro izmešajte.
U veliku činiju stavite salatu, posolite je i nacedite sok od limuna. Dodajte i malo rendanog kačkavalja, preliv i krutone (ostavite nekoliko za kasnije). Takođe, malo dresinga ostavite ako želite da kasnije prelijete salatu. Lagano pomešajte koristeći dve kašike, nikako nemojte gnječiti zelenu salatu jer će izgubiti svežinu.
U pliću činiju u kojoj ćete servirati salatu poređajte nekoliko listića zelene salate, preko stavite deo zelene salate pomešane sa dresingom i krutonima i preko svega toga poređajte komade piletine i par komada krutona. Ako želite i čeri paradajz u svojoj salati, isecite ga na polovine i pobacajte okolo. Prelijte još malo dresinga odozgo i posipite rendanim kačkavaljem. I vaša Cezar salata je spremna za posluživanje. Prijatno!
Da, super salata, ko pazi koliko jede , moze zamjeniti obrok. Pozdrav :)
ОдговориИзбришиneeiu50j19
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet