субота, 26. мај 2018.

Karamel rolat sa džemom od jagoda



Evo još jednog recepta za jednostavan rolat sa domaćim džemom od jagoda. Prašak za puding sa ukusom karamele se tu našao slučajno umesto čokoladnog pa rekoh da zabeležim recept pošto je baš lepo ispalo na kraju.
Još neke recepte za predivne rolate možete pogledati ovde. 
Potrebno je:
4 jaja
4 kašike hladne vode
200 g šećera
1 kesica pudinga od karamele
5 punih kašika brašna
1 kesica vanil šećera
1 kesica praška za pecivo
1 manja teglica džema od jagoda
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom. Šećer dodajte u tri-četiri navrata, ne sve odjednom, i mutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte žumanca i hladnu vodu i penasto umutite. Posebno izmešajte praškaste sastojke pa ih dodajte u umućena jaja i dobro izmešajte špatulom. Pleh od rerne obložite papirom za pečenje i rasporedite smesu. Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta, u zavisnosti od rerne. Pečenu koru urolajte u krpu i ostavite da se ohladi. Skinite papir i premažite džemom od jagoda, urolajte ponovo blago pritiskajući koru. Odozgo posipite prah šećerom. Isecite na parčad debljine prsta otprilike i poslužite.

Нема коментара:

Постави коментар