Mafini sa seckanom čokoladom



Mafini su svakako najbrže i najbolje rešenje kada ste u dilemu šta slatko napraviti na brzinu.
Spadaju u kategoriju laganih i brzih zalogaja sa bezbroj varijacija, a popularnim ih čini mogućnost prilagođavanja svačijem ukusu i potrebama. Ja vam predstavljam jednostavne mafine sa seckanom čokoladom. Toliko se lako pripremaju da ne možete pogrešiti, a možete ih poslužiti uz kafu ili mleko, kao dezert nakon ručka ili za užinu, kao samostalni obrok. Mera je za tačno 12 komada. 



MAFINI SA SECKANOM ČOKOLADOM

Potrebno je:
200 g brašna
120 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
100 g seckane čokolade
1 jaje
80 ml jogurta
80 ml mleka
60 ml ulja

Priprema:
Pomešajte posebno suve, a posebno mokre sastojke. U posudu prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, šećer i seckanu crnu čokoladu za kuvanje. Promešajte sve sastojke zajedno. Posebno u posudi lagano viljuškom umutite jaje, dodajte jogurt, mleko i ulje i promešajte. Zatim mokre sastojke ulijte u posudu sa suvim sastojcima i izmešajte kašikom. 
U pleh za mafine stavite papirne korpice. Punite ih do 2/3, nikako do kraja jer će mafini narasti prilikom pečenja. Rasporedite ravnomerno smesu, ima je tačno za 12 mafina. 


Rernu zagrejte na 180 stepeni, stavite pleh i pecite mafine oko 15 minuta. Proverite da li su pečeni tako što ćete jedan mafin probosti čačkalicom, pa ako izađe suva onda su mafini pečeni.
Ostavite mafine da se ohlade pa poslužite, a možete ih jesti i dok su još topli, kako volite. Prijatno!


Коментари

Популарни постови