Pamuk kifle


Evo još jednog recepta za fine i mekane kiflice. Od samo nekoliko sastojaka, veoma jednostavne su za pripremu, a tako mekane i ukusne i sutradan.
Pogodne su i za zamrzavanje, samo ih izvadite uveče i za doručak ih možete malo podgrejati i poslužiti. Recept sam pronašla u ženskom časopisu Blic žena i od srca vam ga preporučujem. Znači, ne preostaje vam ništa drugo nego da zasučete rukave i umesite ove predivne kiflice mekane kao pamuk.


PAMUK KIFLE

Potrebno je:
testo
1 kg brašna
1 kvasac
3 belanca
500 ml mleka
200 g rastopljenog putera
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
fil
sir, džem ili eurokrem

Priprema:
U toplom mleku rastopite kvasac, dodajte šećer, belanca i rastopljeni puter, posolite i dodajte brašno postepeno pa umesite glatko testo. Testo treba da bude mekano i glatko, ali se ne sme lepiti za prste. Pokrijte vanglu krpom i ostavite testo da nadođe.  Nadošlo testo prebacite na brašnom posutu radnu površinu i oblikujte loptu. Podelite je na 4 dela i od svakog oblikujte jufke. Ostavite ih pokrivene još malo da odstoje. Svaku jufku razvijte u krug i isecite na 8 trouglova. Nafilujte po želji, sirom ili džemom ili eurokremom. Krajeve testa zasecite nožem na par mesta i urolajte kiflicu. Poređajte ih u pleh obložen papirom. Četkicom odozgo premažite kiflice umućenim žumancetom. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta.



Коментари

Популарни постови