Čoko keksići



Zašto da kupujete keksiće kada ih vrlo lako možete sami napraviti? Priprema je jednostavna, kao i sastojci, a kuća satima miriše predivno!
Ove keksiće možete peći u rerni ili u aparatu za keksiće pa ćete dobiti zanimljive oblike. Recept je iz njihove knjižice recepata, a ja nastavljam sa isprobavanjem i ostalih primamljivih keksića. Poslužite ih za užinu uz mleko, obično ili čokoladno, a mislim da definitivno najbolje idu uz kafu.



ČOKO KEKSIĆI

Potrebno je:
125 g putera
1 šolja* šećera
1 kesica vanil šećera
2 jajeta
3 šolje brašna
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
50 g iseckane čokolade za kuvanje

* mera je šolja od 2 dl


Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Ostavite po strani. U drugoj posudi kremasto umutite puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaja i penasto umutite. Sada promenite nastavke za mikser, stavite one za testo. Malo po malo dodajte brašno i mutite dok se ne ujednači masa, a onda dodajte i seckanu čokoladu. Promešajte da se čokolada rasporedi svuda po testu. Možete staviti gorku čokoladu ako tako volite. Pravite loptice od testa, blago ih pritisnite dlanom i ređajte na papirom obložen pleh. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene odozgo.

Napomena: Ukoliko kolačiće pečete u aparatu za kolačiće (klik ovde da vidite), koji vam svakako preporučujem jer dobijate interesantne kolačiće različitih oblika za vrlo kratko vreme, onda je potrebno da zagrejete aparat i stavite testo i pečete dok ne porumene. Preporučujem da testo rukama prethodno oblikujete približno kao što je oblik kolačića u aparatu pa tek onda stavite na pečenje. Imate testo za tri ture kolačića. Pečene keksiće ohladite i čuvajte ih u limenoj kutiji da bi vam ostali sveži i sutradan.
Kako god ih budete pekli, skuvajte kafu i poslužite kolačiće pa uživajte!

Коментари

  1. According to Stanford Medical, It is in fact the SINGLE reason women in this country get to live 10 years more and weigh on average 19 kilos less than us.

    (And actually, it is not about genetics or some hard exercise and EVERYTHING to do with "HOW" they are eating.)

    BTW, I said "HOW", not "what"...

    TAP on this link to discover if this brief test can help you discover your real weight loss possibility

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови