среда, 22. јул 2020.

Galete od tikvica


Iznenadite svoje ukućane i umesto slatkih, poslužite ih slanim galetama, i to sa tikvicama. Bićete prijatno iznenađeni ukusom. A i načinom pripreme, pošto se ove galete prave bez trunke ulja u aparatu za vafle, a u sebi sadrže i neke zdrave namirnice poput lanenog semena, i puno svežih začina.
Tikvica se koristi odmah, tek izrendana, a od ove količine sastojaka dobićete 4 velike galete, tj. 20 komada malih srcolihih galeta, kao što možete videti na slikama. Prijatno!


GALETE OD TIKVICA

Potrebno je:
1 tikvica srednje veličine
2 jaja
3 kašike kukuruznog brašna
1 kašika pšeničnog brašna
šaka seckane slanine
1 kašika mlevenog lanenog semena
1/2 kesice praška za pecivo
seckana sveža mirođija
seckani sveži peršun
seckani sveži bosiljak
beli luk u prahu
so

Priprema:
Tikvicu oljuštite i narendajte. Ne ostavljajte je da se ocedi, odmah ćete je koristiti. 
Dodajte jaja (lagano umućena viljuškom), a zatim i sve ostale sastojke.
Od svežih začina stavite šta imate, ja sam stavila sva tri i bilo je izuzetnog ukusa.
Promešajte smesu kašikom.
Uključite aparat za galete i kad se bude zagrejao stavljajte kašikom smesu. Malo je rasporedite svuda po plotni, zatvorite i blago pritisnite. 
Pečene galete vadite i malo prohladite pre služenja.
Poslužite uz sir, dodajte kao prilog i kečap i neku salatu.

Нема коментара:

Постави коментар

Printfriendly