Spaghetti crudi - sirove špagete s paradajzom
Potrebno je:
300 g špageta
500 g paradajza
50 g narendanog parmezana
1 kašičica soli
na vrh kašičice šećera
biber
maslinovo ulje
nekoliko listića bosiljka
malo vode
Priprema:
Paradajz operite, odstranite peteljku pa ga oljuštite. Isecite paradajz na krugove. Špagete polomite po sredini na pola.
U dubljem tiganju sipati maslinovo ulje tek toliko da prekrije dno. Poređajte kolutove paradajza, preko stavite polovinu špageta, malo posolite i pobiberite, pobacajte malo bosiljka i parmezana.
Ponovite postupak još jednom. Odozgo stavite još jedan sloj paradajza, poprskajte sa malo maslinovog ulja i pospite parmezanom.
Ako vam je paradajz kiseo stavite malo šećera, on će ublažiti kiselost paradajza.
Sipajte malo vode, oko 100 ml, i paradajz će pustiti sokove pa će toliko biti dovoljno da se špagete fino skuvaju. Pazite da ih ne prekuvate, naravno, treba da ostanu al dente.
Poklopite tiganj i pustite da se kuva oko 20 minuta. Povremeno možete da promešate da se ne bi zalepilo za dno tiganja.
Коментари
Постави коментар