уторак, 10. новембар 2020.

Pica rolat


Svima dobro poznati pica rolat ili pita pica, na moj način. Recept sam odavno objavila na Coolinarici, a ovde ga nemam pa evo da ispravim tu nepravdu. Pravila sam ga sa malim izmenama i meni se lično ovako više sviđa. Umesto svežih šampinjona upotrebila sa marinirane i mislim da je to bolja opcija. Dodala sam i kačkavalj za ekstra ukus. Verujem da će vam se dopasti. 



PICA ROLAT

Potrebno je:
500 g kora za pitu
4 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 čaša brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
300 g rendane šunke
2 kesice mariniranih šampinjona
300 g kačkavalja
200 g kečapa
origano

Priprema:
Kore za pitu prebrojte, odvojite jednu od druge i podelite na dva dela, tj. na dve gomile jer pravimo dva rolata.
Jaja umutite penasto mikserom, dodajte so, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.Dobro izmešajte smesu.
Šunku i kačkavalj narendajte posebno, marinirane šampinjone ocedite od tečnosti.
Uzmite jednu koru sa prve gomilice i premažite je smesom od jaja i jogurta. Preko nje stavite drugu koru pa i nju premažite. Isto uradite i sa preostalim korama, sem poslednje dve.
Na tu pretposlednju koru stavite kečap i razmažite kašikom. Pospite origanom pa stavite polovinu od narendane šunke. Lepo rasporedite svuda po kori. 
Poslednju koru takođe premažite kečapom, rasporedite preko polovinu rendanog kačkavalja i marinirane šampinjone.
Krajeve kora malo presavijte na unutra da ne bi fil iscurio i umotajte pažljivo rolat.
Prebacite ga na papirom obložen pleh.
Isti postupak odradite i sa drugom polovinom kora za pitu.
Malo smese ostavite kako biste premazali rolate odozgo pre pečenja.
Rernu zagrejte na 250 stepeni, stavite pleh i pecite dok se blago ne zarumeni, a zatim smanjite na 180 stepeni i dopecite rolate. Ukupno vreme pečenja je oko 25 minuta.
Bilo bi poželjno malo ostaviti rolate da odstoje, ali ako baš ne možete da čekate, secite na parčad i uživajte.

Нема коментара:

Постави коментар

Printfriendly