уторак, 23. фебруар 2021.

Krmenadle u sosu od belog vina


Ovom jelu ne treba mnogo uvoda. Klasično spremljeno meso u sosu uz dodatak malo belog vina, čisto zbog boljeg šmeka. Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena, a meso pripremljeno na ovakav način je izuzetno mekano i sočno. Uz jelo možete poslužiti i klasično pripremljen pire od krompira i garantovano će svi ukusi biti zadovoljeni.


KRMENADLE U SOSU OD BELOG VINA

Potrebno je:
5 krmenadli
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 šolje vode (oko 400 ml)
100 ml belog vina
4 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike ( opciono )
brašno za paniranje
ulje za prženje
so, vegeta
biber
3-4 lista lovora

Priprema:
Krmenadle odvojite od kosti, operite ih i posušite ubrusom pa ih malo izlupajte tučkom za meso. Posolite i pobiberite.
Uvaljajte krmenadle u brašno i pržite ih u tiganju na ulju dok ne dobiju lepu rumenu boju sa obe strane.
Ispržene krmenadle poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu.
Preko mesa stavite nekoliko listova lovora.
U istom tiganju u kome ste pržili meso, propržite crni luk iseckan na tanke režnjeve. Zatim dodajte i iseckan beli luk i sve lepo upržite.
Dodajte brašno, promešajte pa ulijte vodu, dodajte vegetu i još malo posolite pa pustite da se krčka dok se fino ne zgusne. Po želji možete dodati kašičicu aleve paprike, moji ukućani više vole crvena jela pa sam zato dodala, inače ne treba. Pred kraj dodajte i belo vino.
Krmenadle prelijte sosom iz tiganja. Poklopite vatrostalnu posudu ili je prekrijte alu folijom i pecite u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni, zatim sklonite foliju i pecite još oko 10 minuta.
Poslužite jelo toplo uz krompir pire i salatu po želji.
Prijatno!.



Нема коментара:

Постави коментар

Printfriendly