Krem čorba s pilećim knedlicama
Ova hranljiva i ukusna čorbica je nastala kao odgovor na poziv divne Borjane sa bloga ketoishrana.com da budem gostujuća kuvarica i osmislim jedan recept koji odgovara keto ishrani. Veliki izazov za mene, jer je poznato da uglavnom spremam klasična, tradicionalna jela. Ipak, prihvatila sam i tako je nastala ova okrepljujuća čorbica sa puno povrća i sa knedlicama od belog mesa.
Ugrejaće vam i gušu i dušu, što se kaže, a svom telu ćete priuštiti obilje vitamina.
Potrebno je:
1 manji karfiol
2 manje kelerabe
1 manja tikvica
1 čen belog luka
so
biber
peršunov list
za knedlice
200 g pilećeg belog mesa
1 belance
1 kašičica putera
so
biber
seckani peršun
Priprema:
Karfiol podelite na cvetiće, a tikvicu i kelerabe oljuštite i isecite na kockice.
Stavite povrće u dublji lonac, prelijte vodom, dodajte čen belog luka, posolite i pobiberite.
Kuvajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta, dok povrće ne omekša.
Za to vreme pripremite meso za knedlice.
Piletinu isecite na komadiće i usitnite u blenderu, a zatim dodajte maslac, seckani peršun, so i biber. Belance lagano umutite viljuškom pa ga sjedinite sa piletinom.
Stavite na kratko u frižider da se malo stegne.
Izvadite kuvano povrće u posebnu posudu i usitnite ga štapnim mikserom.
Kašičicom vadite kuglice od mesa i kuvajte ih u supi u kojoj se kuvalo povrće.
Dodajte malo vode ukoliko je potrebno.
U čorbicu ubacite pasirano povrće i lagano promešajte. Pustite da provri još jednom.
Po potrebi još malo dosolite i pospite seckanim peršunom.
Poslužite toplo.
I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post . I definitely enjoying every little bit of it. It is a great website and nice share. I want to thank you. Good job! You guys do a great blog, and have some great contents. Keep up the good work. Amazing knowledge and I like to share this kind of information with my friends and hope they like it they why I do . Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work! 먹튀검증업체
ОдговориИзбришиI'm impressed by the emphasis on collaboration and knowledge sharing fostered by technology write for us, breaking down silos and promoting cross-pollination of ideas.
ОдговориИзбриши