Krem čorba s pilećim knedlicama


Ova hranljiva i ukusna čorbica je nastala kao odgovor na poziv divne Borjane sa bloga ketoishrana.com  da budem gostujuća kuvarica i osmislim jedan recept koji odgovara keto ishrani. Veliki izazov za mene, jer je poznato da uglavnom spremam klasična, tradicionalna jela. Ipak, prihvatila sam i tako je nastala ova okrepljujuća čorbica sa puno povrća i sa knedlicama od belog mesa. 
Ugrejaće vam i gušu i dušu, što se kaže, a svom telu ćete priuštiti obilje vitamina.


KREM ČORBA S PILEĆIM KNEDLICAMA

Potrebno je:
1 manji karfiol
2 manje kelerabe
1 manja tikvica
1 čen belog luka
so
biber
peršunov list
za knedlice
200 g pilećeg belog mesa
1 belance
1 kašičica putera
so
biber
seckani peršun

Priprema:
Karfiol podelite na cvetiće, a tikvicu i kelerabe oljuštite i isecite na kockice.
Stavite povrće u dublji lonac, prelijte vodom, dodajte čen belog luka, posolite i pobiberite.
Kuvajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta, dok povrće ne omekša.
Za to vreme pripremite meso za knedlice.
Piletinu isecite na komadiće i usitnite u blenderu, a zatim dodajte maslac, seckani peršun, so i biber. Belance lagano umutite viljuškom pa ga sjedinite sa piletinom.
Stavite na kratko u frižider da se malo stegne.
Izvadite kuvano povrće u posebnu posudu i usitnite ga štapnim mikserom.
Kašičicom vadite kuglice od mesa i kuvajte ih u supi u kojoj se kuvalo povrće. 
Dodajte malo vode ukoliko je potrebno.
U čorbicu ubacite pasirano povrće i lagano promešajte. Pustite da provri još jednom.
Po potrebi još malo dosolite i pospite seckanim peršunom.
Poslužite toplo.



 

Коментари

Популарни постови