Princess vanila tortica

 


Ako volite poslastice sa ukusom vanile, ovo je pravi kolač za vas. Slatka, nežna i mirisna, ovo je prava princeza među kolačima. U stvari, više je kao šnit tortica. Sastoji se od nežnih vanil korica od belanaca i fine vanil kremice, a dodatak kolutova banane samo je dodatni plus jer se idealno uklapa sa svim divnim ukusima ove tortice. Odozgo je možete premazati šlagom i ukrasiti voćem, borovnicama ili malinama, i narezanom belom čokoladom.
Vrlo je lagana, pa slobodno pojedite svoje parče, bez griže savesti. Jedno je sigurno, neće vas ostaviti ravnodušnim, a užitak je zagarantovan.


PRINCESS VANILA 

Potrebno je:
za kore
5 belanca
1 kašika brašna
1 kesica praška za puding od vanile
5 kašika šećera
3 kašike ulja

za kremu
650 ml mleka
5 žumanca
2 kesice praška za puding od vanile
150 g šećera u prahu
2 kesice vanilin šećera
200 ml slatke pavlake
100 g maslaca
2 banane

za dekoraciju
šlag 
maline
bela čokolada



Priprema:
Najpre skuvajte kremu, pa dok se ona bude hladila, ispeći ćete kore.
Znači, oko 500 ml mleka sipajte u šerpu i stavite da se greje na srednjoj temperaturi.
Žumanca umutite mikserom, dodajte prašak za puding, šećer u prahu, vanilin šećer i preostalo mleko pa dobro umutite da nema grudvica. 
Kada je mleko provrelo, sipajte ga preko umućene smese u tankom mlazu, sve vreme muteći mikserom, a zatim vratite smesu u šerpu i skuvajte kremu uz neprestano mešanje.
Skuvanu kremu maknite sa ringle i ostavite da se hladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica.
Dok se krema hladi, napravite korice.
Belanca umutite u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera.
Dodajte ulje, prašak za puding i brašno i kratko promešajte.
U pleh od rerne stavite papir za pečenje i rasporedite smesu. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 15 minuta. Pazite da ostane svetle boje.
Pečenu koru ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je presecite dva puta tako da dobijete 3 šnita. Pažljivo skinite papir, kore su nežne i mogu se polomiti lako.


Sada se verovatno krema već ohladila pa nastavljamo sa njom. U posebnoj posudi maslac penasto umutite sa šećerom u prahu i spojite sa ohlađenom kremom, pa dobro izmiksajte.
Posebno umutite slatku pavlaku pa je dodajte u kremu i sve zajedno izmiksajte.
Banane isecite na kolutove. Kremu podelite na 4 dela.
Na poslužavnik stavite prvu koru, premažite je prvim delom kreme i lepo zagladite. Poređajte kolutove banane i lagano ih utisnite u kremu pa stavite drugu koru, premažite kremom i poređajte banane. Preko stavite treću koru i premažite i nju trećim delom kreme. Preostali, četvrti deo kreme iskoristite za premazivanje celog kolača sa svih strana.
Umutite šlag po uputstvu sa kesice i dekorišite kolač odozgo, pa ga ukrasite narezanom belom čokoladom i malinama.




Коментари

Популарни постови