Mafini sa čokoladom i nutelom
Mafini su uvek aktuelna poslastica koja se pripremi za relativno kratko vreme, a ukusi su toliko raznovrsni i mogu se pripremiti na bezbroj načina. Mi volimo i one voćne mafine, sa višnjama naročito, ali su nam čokoladni zauvek najomiljeniji. Do sada sam isprobala puno recepata za čokoladne mafine, ali mi je ovaj sa nutelom trenutno favorit.
Probajte i javite utiske ;)
Probajte i javite utiske ;)
ČOKOLADNI MAFINI
Potrebno je:
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice kakao praha
170 g šećera
150 g naseckane čokolade
250 ml mleka
90 ml ulja
1 jaje
1 vanilin šećer
150 g nutele za punjenje
još malo naseckane čokolade za posipanje odozgo
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao prah, šećer, vanilin šećer, dodajte i naseckanu čokoladu.
U posebnoj posudi pomešajte mokre sastojke: jaje, mleko i ulje i dobro promešajte da se sjedine.
Zatim mokre sastojke dodajte u suve i sve lepo izmešajte kašikom, ili mikserom, ako vam je tako lakše.
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
U kalup za mafine stavite papirnate korpice.
U svaku korpicu stavite malo smese, zatim dodajte kašičicu nutele i dopunite korpice smesom. Slobodno napunite korpice do vrha. Odozgo stavite po malo seckane čokolade. Mafini će se u toku pečenja baš podići uvis, ali neće izaći iz kalupa, barem meni nisu. Ovo je količina za 12 velikih mafina, smese ima baš puno, a pošto jedan deo mafina zauzima nutela ispadnu baš veliki.
Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, a pred kraj pečenja proverite čačkalicom da li je mafin lepo ispečen.
Pečene mafine ohladite na sobnoj temperaturi pre služenja.
pvo253vzc
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet