Mafini sa borovnicama
Svi već dobro znamo da su mafini mekani, sočni kolačići napravljeni od jednostavnog testa koje se obogaćuje raznim dodacima u vidu čokoladnih kapljica, raznog punjenja ili voća. Ja sam svoje mafinčiće obogatila slatko - kiselkastim, osvežavajućim borovnicama.
Mafini sa borovnicama spajaju domaći šmek i lagan voćni desert. Lako se prave, lepo izgledaju i svi ih vole – od dece do odraslih. Pored toga, mogu se lako prilagoditi ukusu – dodavanjem limunove kore, vanile, čokolade ili čak preliva.
Popularni su zbog svoje brze pripreme, prijatne teksture i osvežavajućeg ukusa koji dolazi od borovnica – bilo svežih ili zamrznutih, pa su tako idealni za doručak, užinu ili uz kafu i čaj. Često se služe topli, ali su podjednako ukusni i hladni.
Popularni su zbog svoje brze pripreme, prijatne teksture i osvežavajućeg ukusa koji dolazi od borovnica – bilo svežih ili zamrznutih, pa su tako idealni za doručak, užinu ili uz kafu i čaj. Često se služe topli, ali su podjednako ukusni i hladni.
U nastavku posta ostavljam vam recept, probajte pa javite utiske.
MAFINI SA BOROVNICAMA
Potrebno je:
za 12 mafina
1 jaje
50 ml ulja
250 ml mleka
75 g šećera
225 g oštrog brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
rendana korica jednog limuna
borovnice
Mikserom penasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom. Možete posebno belanca sa šećerom, pa da onda dodate žumanca, a možete i cela jaja odjednom, isto će se lepo umutiti, samo malo duže miksajte.
Dodajte zatim mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Takođe, i narendanu koricu jednog limuna.
Sve dobro promešajte da se lepo sjedine sastojci.
Rernu uključite da se zagreva na 180 stepeni.
Pripremite kalup za mafine, stavite bele papirne korpice za pečenje.
U svaku korpicu stavite po jednu punu kašiku smese, preko toga stavite nekoliko borovnica i zatim dopunite korpice. Rasporedite smesu da biste imali za svih 12 mafina.
Odozgo stavite još po koju borovnicu. Nemojte ih pritiskati da upadnu u testo, kako se mafini budu pekli, testo će se nadići i prekriće ih do pola dok će druga polovina lepo da viri odozgo.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite oko 15 - 20 minuta.
Коментари
Постави коментар