Пређи на главни садржај

Musaka od sira



Laganije, jednostavnije i brže od ovoga ne može! Krompir, sir, luk, sve to zaliveno jajima i mlekom, lepo zapečeno u rerni, i eto ručka za relativno kratko vreme. Pripremite neku salaticu i dobićete odličan, ukusan bezmesni ručak. Ili, ako volite malo jači obrok, servirajte je kao prilog uz meso pripremljeno onako kako najviše volite.

Potrebno je:  

4-5 kom krompira  
2-3 glavice crnog luka   
1 kriška starog punomasnog sira
so, biber  
2 kom jaja
malo mleka
malo rendanog kačkavalja 


Priprema:
Krompir i luk isecite na kolutove, a sir na šnite. Količinu krompira i luka sam napisala približno za jednu srednju vatrostalnu porciju, redja se u dva reda, pa u zavisnosti od veličine povrća možda vam zatreba i ovaj peti krompir i treći luk ;). Prilagodite količinu povrća svojoj posudi.
Dno posude podmažite uljem, naredjajte red krompira kao za klasičnu musaku, posolite ga i malo pobiberite, odozgo poredjajte kolutove luka i preko luka šnite sira. Zatim ide još jedan red krompira i luka. Sipajte malo vode, oko pola šoljice, poklopite folijom posudu i stavite da se peče. Nakon nekog vremena, 30-45 min otprilike, proverite da li je krompir kuvan, pa ako jeste, izvadite posudu, skinite foliju i prelijte musaku jajima umućenim sa malo mleka, posolite naravno po ukusu i odozgo narendajte kačkavalj. Vratite u rernu da se zapeče. 
Poslužite toplo, uz salatu po želji.
 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)