Пређи на главни садржај

Integralne galete sa semenkama


Na pragu smo prvomajskih praznika pa će vam ove galete dobro doći za grickanje uz pivo, na pikniku, ukoliko kiša reši da prestane da pada ;) 

Recept je sa Gaginog bloga, isprobala sam ga par dana nakon što je objavila recept, ali evo tek sad je došao na red za objavu. Galete su jako ukusne, krckave, slane, ali i veoma zarazne, teraju vas na grickanje ;)


Potrebno je:
(original recepta)
250 g integralnog pšeničnog brašna
150 g raženog brašna
125 g otopljenog maslaca
1 kesica praška za pecivo
1 jaje
100 ml ulja
100 ml mleka
2 kašičice soli
50 g mešavine susama, maka i lana


Priprema:
U posudu za mešenje stavite obe vrste brašna, so i prašak za pecivo pa promešajte. Zatim dodajte rastopljeni maslac, jaje, mleko i ulje i na kraju semenke. Umesite glatko testo. Zagrejte aparat za galete. Od testa pravite kuglice malo veće od oraha i stavljajte ih na aparat. Pritisnite aparat da se testo lepo rasporedi i pecite oko 5 minuta, u zavisnosti od jačine vašeg aparata.
Pečene galete čuvajte u limenoj kutiji, mogu dugo da stoje.




Коментари

  1. Draga, hvala na isprobavanju. :*
    Ja ih baš često pravim, obožavamo ih. Super su ti ispale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopadaju. Meni su super i praviću ih uskoro ponovo, stvarno su super za grickanje ;)

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)