Пређи на главни садржај

Bundevasto-pileći burgeri


U ovom postu ću vam predstaviti nešto sasvim neobično, barem je meni bilo i morala sam da isprobam! Bundevu u testu sam probala, usvojila i često mesim testa sa njom, ali u pljeskavicama nisam nikad, sve do sada! Oduševila me je ova kombinacija sastojaka - marinirano pileće belo meso, sa aromatičnim ukusom đumbira i bundeve, pretvoreno u pljeskavice koje se peku u rerni, sa prelepim, kao dukat žutim kajzericama od bundeve, daće vam kompletan obrok, večeru ili ručak, uz salatu i prilog po vašem ukusu.


Kajzerice od bundeve



Recept za ove kajzerice možete naći ovde. Postupak pripreme testa je isti kao i kod lisnatih kiflica, jedino što testo ne treba da premazujete margarinom već da ga podelite na 10-ak jednakih delova, oblikujete loptice i poredjate ih na papir u plehu, premažete žumancetom i posipete susamom. Ispečite kajzerice u zagrejanoj rerni na 180 st. dok lepo ne porumene odozgo.



Pileće pljeskavice sa bundevom




Potrebno je:
(original recepta)

800 g pilećeg belog mesa
2 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
100 ml vode
3 glavice crnog luka
1,5 cm korena svežeg đumbira
300 g pirea od bundeve
1 jaje
1 kašičica soli
50 g narendanog tvrdog sira
100 g prezli





Priprema:
Pileće belo meso iseckajte, stavite u posudu u kojoj će se marinirati i odozgo poprskajte uljem, vodom i sokom od pola limuna, promešajte i ostavite da stoji najmanje 2 h, a najbolje preko noći kako bi se lepo mariniralo. Nakon tog vremena procedite tečnost, a meso sameljite u blenderu. Dodajte seckani luk, narendani đumbir, jaje, so i pire od bundeve i sve izblendirajte još jednom. Prebacite u drugu posudu pa dodajte narendani tvrdi sir i prezle, izmešajte.
Smesa je mekana pa povremeno nauljite ruke dok oblikujete pljeskavice. Ili koristite nauljenu kašiku pa sa njom stavljajte smesu na papir i odozgo lagano pritisnite kako biste oblikovali pljeskavicu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 st. 10 min.  pa ih okrenite i pecite drugu stranu još 10 min.




Pečene pljeskavice stavite u kajzericu rasečenu na pola, između poređajte listove zelene salate, kolutove crnog luka, stavite kečap ili šta već volite, poklopite i uživajte!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)