Bundevasto-pileći burgeri


U ovom postu ću vam predstaviti nešto sasvim neobično, barem je meni bilo i morala sam da isprobam! Bundevu u testu sam probala, usvojila i često mesim testa sa njom, ali u pljeskavicama nisam nikad, sve do sada! Oduševila me je ova kombinacija sastojaka - marinirano pileće belo meso, sa aromatičnim ukusom đumbira i bundeve, pretvoreno u pljeskavice koje se peku u rerni, sa prelepim, kao dukat žutim kajzericama od bundeve, daće vam kompletan obrok, večeru ili ručak, uz salatu i prilog po vašem ukusu.


Kajzerice od bundeve



Recept za ove kajzerice možete naći ovde. Postupak pripreme testa je isti kao i kod lisnatih kiflica, jedino što testo ne treba da premazujete margarinom već da ga podelite na 10-ak jednakih delova, oblikujete loptice i poredjate ih na papir u plehu, premažete žumancetom i posipete susamom. Ispečite kajzerice u zagrejanoj rerni na 180 st. dok lepo ne porumene odozgo.



Pileće pljeskavice sa bundevom




Potrebno je:
(original recepta)

800 g pilećeg belog mesa
2 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
100 ml vode
3 glavice crnog luka
1,5 cm korena svežeg đumbira
300 g pirea od bundeve
1 jaje
1 kašičica soli
50 g narendanog tvrdog sira
100 g prezli





Priprema:
Pileće belo meso iseckajte, stavite u posudu u kojoj će se marinirati i odozgo poprskajte uljem, vodom i sokom od pola limuna, promešajte i ostavite da stoji najmanje 2 h, a najbolje preko noći kako bi se lepo mariniralo. Nakon tog vremena procedite tečnost, a meso sameljite u blenderu. Dodajte seckani luk, narendani đumbir, jaje, so i pire od bundeve i sve izblendirajte još jednom. Prebacite u drugu posudu pa dodajte narendani tvrdi sir i prezle, izmešajte.
Smesa je mekana pa povremeno nauljite ruke dok oblikujete pljeskavice. Ili koristite nauljenu kašiku pa sa njom stavljajte smesu na papir i odozgo lagano pritisnite kako biste oblikovali pljeskavicu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 st. 10 min.  pa ih okrenite i pecite drugu stranu još 10 min.




Pečene pljeskavice stavite u kajzericu rasečenu na pola, između poređajte listove zelene salate, kolutove crnog luka, stavite kečap ili šta već volite, poklopite i uživajte!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови