Chocolate chip mafini



Čokoladne mafine uglavnom svi vole, naročito deca, a ovi su baš bogato čokoladni. Praktični su za posluženje, za poneti na posao, izlet i slično, brzo se pripremaju, a ukus je izvanredan! Ukoliko imate čokoladne kapljice, još bolje, u nedostatku će dobro poslužiti i naseckana čokolada. Poslužite ih uz vama omiljeni napitak, meni su najbolji uz kafu ;)


Ovu turu mafina nosila sam svojim roditeljima, i baš smo se fino zasladili posle ručka, uz popodnevnu kafu, pa ću vam pokazati i neke slikice mafina koje sam fotkala po dvorištu, čisto da promenim ambijent ;)




Potrebno je:
(originalni recept)
250 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
2 kašike tamnog kakao praha
160 g šećera
150 g sitno naseckane čokolade za kuvanje
250 ml mleka
90 ml ulja
1 jaje
i još malo seckane čokolade 



Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni da se greje. U kalup za mafine stavite korpice. Posebno odvojite suve i mokre sastojke. Suve tj. šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao i naseckanu čokoladu, izmešajte u jednoj posudi. Mokre sastojke, tj. jaje, ulje i mleko lagano umutite žicom u drugoj posudi. 


Mokre sastojke ulijte u posudu sa suvim sastojcima i sve lepo promešajte. Punite korpice smesom, pa odozgo posipite sa još malo seckane čokolade. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Od ove količine meni je izašlo 12 mafina.
I za kraj, čuvarkuća, jako mi je simpatičan bio ovako postavljen na pančetu.
  •  






Коментари

  1. Svaki novi recept za muffine uvijek dobro dođe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo imam i ja mafine u mom blogu, ja pravim jednostavnije i veoma su ukusne:-) kuvaricagr.blogspot.gr ako trazite jos varijacije:-) ja obozavam i sa kokosom. Gospodjo suzana, svidja mi se i ona cuvarkuca:-) i mafini lepo izgledaju kao uvek cokoladne kolacice izgledaju,,,i mirisu....:-) :-) :-)

      Избриши
    2. Hvala puno na predlozima, i ja volim mafine pa cu pogledati i te vase.
      Demi, to je tatina biljka, kod njega uspevaju nekako dzinovske biljke!

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови