Voćna torta
Ovo je prava prolećno-letnja varijanta, torta sa osvežavajućim kremom od kisele pavlake i šlag kreme, sa piškotama i jagodama, kako je u osnovnom receptu, mada je torta podložna izmenama po vlastitom ukusu.
Tako na primer, umesto jagoda možete iskoristiti višnje ili šumsko voće, a odlično se kombinuje i u hladnim zimskim mesecima sa voćem iz kompota. Radila sam je sa breskvama i bila je odlična! Sem toga, umesto piškota možete iskoristiti plazma keks ili ispeći lagani, jednostavni, žuti biskvit kao podlogu. Veoma je izdašna, a možete je napraviti u obliku pravougaonika ili u kalupu sa obručem kao šarlotu ;)Potrebno je:
400 g piškota ili 600 g plazma keksa
400 g šlag kreme u prahu
300 ml kisele vode
2 čaše kisele pavlake
200 g prah šećera
1 kg jagoda ili voća po želji (npr. višanja)
sok ili mleko za natapanje piškota
Priprema:
Umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa prah
šećerom. Dodajte pavlaku u šlag I umutite mikserom da se lepo sjedini. Jagode presecite
na kolutove. Šlag podelite na 4 dela I krenite da ređate slojeve: piškote prethodno kratko natopljene sokom ili mlekom (ili plazma keks, takođe nakvašen sokom ili mlekom), šlag, voće, šlag, i tako još jednom. Ukrasite tortu odozgo šlagom I kolutićima
jagoda ili ako koristite višnje poređajte ih preko šlaga. Tortu dobro ohladite
pre služenja.
Pravite li tortu u kalupu sa obručem, u obliku šarlote, ostaće vam prilično kreme pa je iskoristite da napravite sličan dezert sa voćem i piškotama, ali u čaši. Klinci će se sigurno obradovati ;)
P.S. Ovaj recept, kao i mnoge recepte sa voćem, možete naći u ovomesečnom broju Bakine riznice.
P.S. Ovaj recept, kao i mnoge recepte sa voćem, možete naći u ovomesečnom broju Bakine riznice.
Meni su takve torte najbolje! Izgleda više nego preukusno!
ОдговориИзбришиi ova torta može da se takmiči, uz dodatak čokolade ;)
ОдговориИзбришиdetalji o takmičenju na:
http://domacicazavas.blogspot.com/2014/06/cokoladni-vikend-takmicenje-u-hrvatskoj.html
pozdrav
Pravila sam nešto slično i sigurna sam da je tortica fantastična.Prijatno:))
ОдговориИзбришиSavršeno izgleda.
ОдговориИзбришиОво јесте једноставно, али ја имам рецепт за који не само да вам није потребан ни миксер, него се ни пишкоте не умачу у млеко. Толико је једноставан, а торта буде толико добра да нико не може да наслути да сте је направили за БУКВАЛНО пет минута: 300-400 гр пишкота, 1.200 л киселе павлаке, 200 гр кристал шећера, 1 кг јагода/малина или неког другог воћа. У чинији кашиком измешати павлаку и шећер. Тепсију обложити фолијом, ставити мало павлаке, па ређати пишкоте, воће, павлаку, пишкоте, воће, павлаку, пишкоте и на крају опет мало павлаке да не буду суве пишкоте. Ако је правите дан раније, можете је одмах ставити у фрижидер, а ако је правите оног дана када ћете је служити, оставити сат-два на собној температури, да пишкоте добро упију влагу из павлаке, а затим је држати у фрижидеру до служења. Пред служење изврните на тањир, скините фолију и по жељи премажите шлагом или украсите воћем.
ОдговориИзбришиycwi1m66
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet