Posne punjene paprike


Osim sa mlevenim mesom, paprike možete napuniti i mešavinom povrća i pirinča. Za fil se najčešće koriste luk, šargarepa, krompir i pirinač, a po želji možete dodati i još ponešto. 

Ja sam ih malo obogatila šampinjonima i sojinim ljuspicama, a punila sam sveže paprike iz zamrzivača koje ostavljam svake godine obavezno jer ih svi volimo. Slobodno mogu da pariraju masnim paprikama, ukus im je izvanredan. Izvrstan su izbor za dane posta, a kako nam se bliži Veliki petak evo predloga za ukusan postan ručak.




POSNE PUNJENE PAPRIKE
Potrebno je: 
9-10 svežih paprika
3 glavice crnog luka
1 veća šargarepa
2 krompira
1 šoljica pirinča
4-5 šampinjona
oko 20 g sojinih ljuspica (1 šaka otprilike)
2 kašičice aleve paprike
so, vegeta, biber
seckani peršun
ulje



Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Šargarepu izrendajte i dodajte pa prodinstajte sa lukom, a zatim dodajte rendane šampinjone i pustite da se u sopstvenom soku malo izdinstaju. Krompir izrendajte takođe i dodajte u smesu sa povrćem, Dobro promešajte pa kratko propržite, a zatim dodajte natopljene i oceđene sojine ljuspice i pirinač, dodajte alevu papriku, so, vegetu i biber, kao i seckani peršun i sve dobro promešajte. Od ove smese napunila sam devet paprika. Punite paprike pripremljenom smesom i ređajte ih u posudu u kojoj ćete ih kuvati. Paprike najčešće kuvam u tepsiji na ringli, poklopljeno, uz dodatak malo vode, a kada voda ispari i paprike budu skuvane zapečem ih kratko u rerni, tek toliko da dobiju lepu rumenu koricu. Ove na slici sam kuvala u dubokom tiganju pa prebacila u vatrostalnu posudu i zapekla. Kad ih budete izvadili iz rerne, zagrejte u maloj šerpici malo ulja sa 1 kašičicom aleve paprike i kad se dobro zagreje prelijte preko paprika. Poslužite toplo uz salatu.





Коментари

  1. Jedan od mojih omiljenih recepata u vreme posta, mislim da ću ga sutra spremati. Prvi put sam na tvom blogu i veoma mi se dopada. Pratimo se na instagramu, pa ako želiš moćeš posetiti moj blog http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.com/ reći mi svoje mišljenje i pratiti ga ako poželiš ,poozz!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови