недеља, 20. септембар 2020.

Moravska salata


Moravska salata je omiljeno predjelo u Nišu i okolini, a uz komad starog sira i uz pogaču može biti i kompletan obrok. Za njenu pripremu potrebno vam je samo par sastojaka. Bitno je da sadrži dosta belog luka i seckanog peršuna. Neki je pripremaju i uz dodatak praziluka, sve je stvar ukusa. Mi je najviše volimo ovako, najbolje se oseti ukus pečene paprike. A najviše prija fino rashlađena.

MORAVSKA SALATA
Potrebno je:
2 paradajza
4 pečene paprike
4 čena belog luka
puno seckanog peršuna
so
ulje

Priprema:
Paprike operite, osušite krpom i ispecite. Možete ih ispeći na ringli ili ih staviti na papir u plehu i ispeći u rerni. Pečene paprike ostavite da se ohlade pa ih oljuštite i iseckajte na kockice.
Paradajz takođe iseckajte na kockice.
Beli luk i peršun sitno iseckajte.
Sve sastojke stavite u neku posudu, posolite i dodajte ulje pa lepo promešajte.
Servirajte u činiji i odozgo pospite seckanim peršunom.

Нема коментара:

Постави коментар

Printfriendly