Moravska salata
Moravska salata je omiljeno predjelo u Nišu i okolini, a uz komad starog sira i uz pogaču može biti i kompletan obrok. Za njenu pripremu potrebno vam je samo par sastojaka. Bitno je da sadrži dosta belog luka i seckanog peršuna. Neki je pripremaju i uz dodatak praziluka, sve je stvar ukusa. Mi je najviše volimo ovako, najbolje se oseti ukus pečene paprike. A najviše prija fino rashlađena.
MORAVSKA SALATA
Potrebno je:
2 paradajza
4 pečene paprike
4 čena belog luka
puno seckanog peršuna
so
ulje
Priprema:
Paprike operite, osušite krpom i ispecite. Možete ih ispeći na ringli ili ih staviti na papir u plehu i ispeći u rerni. Pečene paprike ostavite da se ohlade pa ih oljuštite i iseckajte na kockice.
Paradajz takođe iseckajte na kockice.
Beli luk i peršun sitno iseckajte.
Sve sastojke stavite u neku posudu, posolite i dodajte ulje pa lepo promešajte.
Servirajte u činiji i odozgo pospite seckanim peršunom.
neeiu50j19
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet