Pileća krem supa sa povrćem


Svi znamo koliko su supe i čorbe sa povrćem zdrave i okrepljujuće, naročito u zimskom periodu, i naročito sada u vreme pandemije virusa. Barem je to moje mišljenje, dobra supa je bolja od svakog medikamenta. Puna je vitamina iz povrća i pilećeg mesa, a prednost joj je što u sebi nema ni ulja ni brašna. Sva masnoća je dobijena iz pilećeg bataka, i mislim da nema potrebe dodavati masnoću.
Odlična je za decu jer im možete podmetnuti povrće koje inače ne bi jeli, tipa celer i paškanat.


PILEĆA KREM SUPA SA POVRĆEM

Potrebno je:
1 pileći batak sa karabatakom
2-3 šargarepe
1 koren peršuna
1 paškanat
1 manji koren celera
1 glavica crnog luka
so, vegeta, biber
seckani peršun

Priprema:
Pileći batak stavite u šerpu, nalijte vodom i stavite da se kuva.
Paškanat, koren celera i peršuna i krompir očistite i isecite na komade srednje veličine.
Šargarepu očistite i isecite na kolutove. Stavite svo povrće zajedno sa mesom u šerpu.
Crni luk očistite i stavite celu glavicu da se kuva.
Kad meso bude kuvano, izvadite ga i ostavite malo da se ohladi.
Izvadite i nekoliko kolutova šargarepe, kao i celu glavicu luka. Nju bacite.
Ostalo povrće uz pomoć štapnog miksera pretvorite u kašu, direktno u šerpi. 
Vratite onih nekoliko kolutova šargarepe, kao i pileće meso iscepkano sitno.
Dolijte vode koliko mislite da treba da biste dobili odgovarajuću gustinu supe.
Posolite, dodajte biber i vegetu i pustite da proključa na tihoj vatri.
Na kraju dodajte iseckani peršun i vaša supa je gotova.


Коментари

Популарни постови