понедељак, 19. мај 2014.

Pljeskavice sa povrćem i kobasicom


Veoma fine i ukusne pljeskavice sa kobasicama i povrćem, uz salatu ili neki dip po vašem ukusu, spasiće vas u nekom trenutku kada budete bili u škripcu sa vremenom i idejama šta spremiti za ručak? 





Potrebno je:
(original recepta)
450 g krompira
1 šargarepa
2 jaja
1 kašika brašna
1 kašika kukuruznog brašna
1 kašičica seckanog peršuna
150 g kobasice
1 manja glavica crnog luka
so, biber





Priprema:
Krompir izrendajte na sitnije, šargapepu takođe, a luk sitno iseckajte.
Kobasicu isecite na sitnije kockice. Sjedinite kobasice sa povrćem, dodajte brašno, jaja, so i biber, seckani peršun i vegetu po ukusu, i sve zajedno izmešajte dok se sastojci ne povežu. 
U tiganju zagrejte ulje pa kašikom stavljajte smesu i malo je pritisnite odozgo oblikujući pljeskavicu. Pržite pljeskavice po par minuta sa obe strane, dok fino ne porumene.
Poslužite tople uz neki prilog po želji, salatu, ljutenicu ili po vašem ukusu.


A nakon ovako finog i pikantnog ručka, valjalo bi zasladiti se nekim laganim kolačićem, pa vam predlažem da takav potražite u Bakinoj riznici. Sigurna sam da ćete naći nešto po svom ukusu, prelistajte!



1 коментар:

  1. Jako mi se svidio ovaj recept, baš kažem mužu kako bi mogli danas praviti ove pljeskavice za ručak, ne sumnjam u okus :)

    ОдговориИзбриши