Пређи на главни садржај

Zapečeni krompir sa lukom



Ovo je još jedna varijanta brzog ručka sa krompirom, prelivenog jajima umućenim sa kiselom pavlakom pa fino zapečenog u rerni. Neće vam oduzeti puno truda ni vremena, videćete ;)
Potrebno je:
800 g krompira
2 glavice crnog luka
5 jaja
200 ml mleka
3 kašike kisele pavlake
so, vegeta, biber
seckani peršun
ulje




Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na krugove i kuvajte 10- 15 minuta u slanoj vodi, ocedite i prebacite u vatrostalnu posudu podmazanu uljem.
3 komada jaja tvrdo skuvajte, oljuštite i narendajte na krupno preko krompira.
Crni luk očistite i nasecite na krugove, pa lagano izmešajte sa krompirom i rendanim jajima, uz dodatak soli, bibera, vegete i seckanog peršuna. Poprskajte još malo ulja odozgo.
Preostala 2 jaja umutite sa mlekom i pavlakom, pa prelijte preko krompira. Pecite oko 20 minuta dok krompir ne dobije rumenu boju.
Poslužite toplo uz salatu po vašem ukusu.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)