Pile pod jorganom



Piletina u sosu od povrća fino ušuškana u zagrljaju palačinki. Zvuči primamljivo zar ne ;). A uz to je i veoma ukusno, toplo ili hladno posluženo uz sezonsku salatu, pavlaku ili nešto po vašem ukusu.
Palačinke sam pravila po Majinom receptu, ispale su savršeno mekane i tanke.  Preporučujem ovo jelo kao glavno, mada ga možete poslužiti i za večeru.  Uz salatu, kiselu pavlaku ili nešto slično, biće vam ovo odličan obrok.

Potrebno je:
2 veća bataka i karabataka
2 glavice crnog luka
1-2 paradajza
1 sveža crvena paprika
1 čaša kisele pavlake
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica vegete
1 kašičica soli
malo bibera
seckani bosiljak ili peršun
za palačinke
1 jaje
250 ml vode
200 ml mleka
malo soli
200 g brašna
Priprema:
Pripremite palačinke na klasičan način. Ispecite ih i ostavite sa strane. Od ove količine sastojaka obično izađe 9-10 tankih i finih palačinki, u zavisnosti od prečnika tiganja u kome pečete.
Pileće meso skinite od kostiju i iseckajte na sitnije komade, ne previše male. Kosti i to malo mesa koje je preostalo na njima iskoristite za supu.
Na ulju propržite meso sa seckanim crnim lukom. Dodajte oljušten i iseckan paradajz, papriku takođe sitno iseckanu, dodajte začine i kašiku-dve pavlake, nalijte vodom da ogrezne, poklopite i krčkajte dok meso ne omekša i fil se fino ne zgusne. 
Dno i ivice vatrostalne posude obložite  palačinkama. Dve ostavite, trebaće vam za odozgo, a preostale iseckajte na trakice i razbacajte ih po posudi. Rasporedite piletinu preko i prelijte sosom u kojem je kuvana piletina. 

Odozgo poklopite onim odvojenim palačinkama, premažite pavlakom i zapecite u rerni oko 20 minuta.

Prohladite malo i isecite na četvrtine pa poslužite kao glavno jelo.
Veoma je lepo i ukusno toplo, ali i kada se ohladi, za sutradan, odlično se seče i ne rastura se.





Коментари

  1. Gospodjo suzico pekarice, kad sam procitala naziv recepta cudilo me posto slike kasne jer su ogromne ali sad sto vidim o cemu se tice mislim daje bas sladak naziv:-) haha, dobra ideja, a one trakice palacinke lice na papardele pa pretpostavljam da bi bila dobra varijacija, uopste mi podseca lazanje ali to je nesto drugo. :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Eh, da mi je da izvučem ovo pilence ispod jorgančeta:)
    Ovo bas dobro deluje, Suzo. Odličan ručak.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови