Pita mafini sa sirom


Vrlo praktično izdanje pite, u vidu mafina, jednostavno i brzo kada vam hitno treba nešto za doručak ili večeru ili kao posluženje
za iznenadne goste. Meni se učinilo kao idealno rešenje za sve one preostale kore koje mi se vuku po zamrzivaču. Rezultat vidite na slikama, prelepi, vazdušasti mafini. Prijatno!


PITA MAFINI SA SIROM

Potrebno je:
500 g kora za pitu
2 jaja
300 g sira
200 g kisele pavlake
200 g jogurta
120 ml ulja
100 ml kisele vode
1 kašičica soli


Priprema:
Umutite jaja sa svim ostalim sastojcima u većoj posudi. Rukama iscepkajte kore na sitne komadiće pa ih malo  po malo dodajte u smesu od jaja i mešajte, Nemojt sve kore odjednom, dodajte malo pa promešajte i sve tako dok ne potrošite sve kore, Ja sam za tu svrhu koristila špatulu i viljušku i njima prevrtala kore kako bi se svuda podjednako rasporedio fil.


U kalup za mafine stavite papirnate korpice i napunite ih smesom.Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta dok fino ne porumene odozgo. Ako je potrebno smanjite malo temperaturu kad se zarumene da ne bi izgorele, ali nemojte manje od pola sata da ih pečete. Poslužite tople uz jogurt ili kiselo mleko.

Коментари

  1. Divno izgledaju mafini !!! a verujem i ukusni...


    ОдговориИзбриши
  2. Jel ne fali u tom receptu prašak za pecivo?

    ОдговориИзбриши
  3. Предивно обожавам, увијек поред укуса битан ми је изглед подједнако посветим рад.Да ли се може ставити кашика-двибе брашна у смјесу (можда кукурузно?) Хвала вам сјајни сте😀💋💋💋❤❤❤!

    ОдговориИзбриши
  4. Mislim da nema potrebe dodavati brašno, ima ga već u korama. Hvala vam puno ❤️

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови