Rolat sa džemom
Rolat spada u one brzinske poslastice koje su pogodne za svaki dan, kada vam je potrebno nešto slatko na brzinu. Odlikuju se brzom i jednostavnom pripremom, a dekorativni su i veoma ukusni, a možete ih filovati džemom po želji.
Relativno često ih pravim, on onih najprostijih kao što je ovaj u nastavku posta, do onih finijih sa raznim kremovima koji spadaju u svečanije poslastice. Ovaj moj običan rolat sam filovala džemom od šljiva i dodatno obogatila čokoladnom glazurom, ali je sasvim ok i ako ga samo posipete šećerom u prahu.
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca pa belanca umutite sa šečerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca i penasto umutite. Na kraju umešajte brašno i špatulom lepo promešajte. Pleh od rerne obložite papirom pa rasporedite masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta pazeći da krajevi ne izgore. Pečenu koru zajedno sa papirom urolajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Zatim razmotajte, skinite papir i premažite džemom pa čvrsto umotajte rolat. Otopite čokoladu sa uljem na tihoj vatri i prelijte preko. Ostavite da se fino stegne pa isecite, skuvajte kafu i uživajte.
Relativno često ih pravim, on onih najprostijih kao što je ovaj u nastavku posta, do onih finijih sa raznim kremovima koji spadaju u svečanije poslastice. Ovaj moj običan rolat sam filovala džemom od šljiva i dodatno obogatila čokoladnom glazurom, ali je sasvim ok i ako ga samo posipete šećerom u prahu.
ROLAT SA DŽEMOM
Potrebno je:
za koru
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
za fil
džem po želji
dekoracija
50 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca pa belanca umutite sa šečerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca i penasto umutite. Na kraju umešajte brašno i špatulom lepo promešajte. Pleh od rerne obložite papirom pa rasporedite masu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta pazeći da krajevi ne izgore. Pečenu koru zajedno sa papirom urolajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Zatim razmotajte, skinite papir i premažite džemom pa čvrsto umotajte rolat. Otopite čokoladu sa uljem na tihoj vatri i prelijte preko. Ostavite da se fino stegne pa isecite, skuvajte kafu i uživajte.
xuuer035ou
ОдговориИзбришиgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet