Zgnječeni krompir sa začinima
Ovo je definitivno najukusniji krompir koji sam jela do sada. Obaren u slanoj vodi, posut raznim mirisnim začinima i maslinovim uljem pa dobro zapečen u rerni. Eksplozija ukusa i mirisa!
Verujte, nećete pogrešiti ako ga odmah isprobate.
Ideju za ovaj ručak sam videla na Instagramu, a izvorno potiče od majstora kuhinje Jamiea Olivera.
ZGNJEČENI KROMPIR SA ZAČINIMA
Potrebno je:6 krompira
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
maslinovo ulje
malo bibera
so,vegeta
sušeni bosiljak
majčina dušica
ruzmarin
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Krompir se kuva u komadu, ne secka se. Kuvajte krompir 20-ak minuta, dok ne omekša. Kad ubodete viljuškom da onako glatko možete da prođete. Skuvan krompir ocedite, izvadite iz šerpe i ostavite 5 minuta da odstoji.
Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i očistite crni i beli luk.
Posudu u kojoj ćete peći dobro nauljite, stavite krompir i lagano ga odozgo zgnječite, najbolje pasirkom za krompir pire. Ako su vam krompiri baš veliki, presecite ih na pola. Ja sam tako uradila, moji krompiri su bili baš ogromni, jer moj dragi muž kad kupuje na pijaci voli da su to veliki komadi bilo voća, bilo povrća. Ahh, muškarci...
Preko krompira pospite začine, posolite, pobiberite. Crni luk isecite na četvrtine i stavite između, a beli luk onako cele čenove ugurajte.
Dodajte još ulja preko povrća i stavite u rernu da se peče dok lepo ne porumeni., to je nekih 40 minuta otprilike.
Pustite da se malo prohladi pa poslužite uz sezonsku salatu.
ОдговориИзбришиSo far only a less number of Internet casinos
could be trusted for investing money, however their numbers are progressively growing.
There is something enthralling and captivating in playing online flash games, especially gauzing from the different arrangement of cards and figuring the very
best that matters. Check out the bingo reviews to obtain more specifics of
particular online bingo site and you'll earn extensive money.부산오피