Đuveč iz tiganja

 


Nastavljam sa jelima pripremljenim na jednostavan i praktičan način. Takav je i ovaj đuveč spremljen u tiganju. Prednost mu je što na kraju ostane sočan pa možete i hleb umakati, a tiganj ćete svakako brže i lakše oprati od zapečene tepsije. Moj je favorit definitivno. Ovo je klasična varijanta đuveča, krompir, meso i pirinač, a na blogu možete naći još par varijanti đuveča pripremljenog sa raznim povrćem, sa taranom i slično. Koju god da izaberete, dobićete izuzetno ukusan i zasitan obrok, pogodan za letnje vreline kada svi izbegavamo da uključujemo rernu.


ĐUVEČ IZ TIGANJA

Potrebno je:
1 pileće belo meso
1 glavica crnog luka
4-5 krompira
2 šargarepe
2 male šoljice pirinča
2 kašičice aleve paprike
1 kašičica soli
2 kašičice vegete
seckan peršun
ulje

Priprema:
Crni luk i šargarepu iseckajte pa na ulju propržite u tiganju. Crni luk sitno, a šargarepu možete na krupnije kolutove, ili je sameljite u čoperu zajedno sa lukom, ako želite nekome od dece da podvalite povrće.
Piletinu iseckajte na kockice i dodajte je u tiganj, pa sve lepo upržite da meso omekša. 

Piletinu možete i skuvati, ja tako radim sa batacima, pa zatim iscepkati meso i zaliti đuveč tom vodom u kojoj se meso kuvalo. 

Dodajte alevu papriku i promešajte.
Krompir očistite i isecite na kockice pa dodajte u tiganj. Pirinač operite i dodajte i njega. Posolite, dodajte vegetu i seckan peršun i nalijte vodom da lepo prelije povrće i meso. 
Poklopite i kuvajte na tihoj vatrri dok se sve lepo ne ukrčka, ali da ipak ostane sočno, da ima malo tečnosti. Ukoliko je potrebno, u toku kuvanja dodajte još malo vode i promešajte.
Tiganj ostavite na isključenoj ringli, tako će se po površini stvoriti fina korica, a unutra će jelo ostati sočno.
Poslužite uz sezonsku salatu. Prijatno!
 

Коментари

Популарни постови