Tikvice sa sirom i susamom


Sezona tikvica je počela pa je pravo vreme da vam predstavim još jedan odličan način kako da ih pripremite. Napunite ih sirom, najbolje fetom, susamom i seckanim peršunom i za manje od sat vremena imaćete ukusan i fin ručak. Naročito su pogodne za tople letnje dane jer se brzo i 
jednostavno pripremaju, pa nećete morati da dugo stojite pored šporeta. Lepe su i hladne, isečene na parčad mogu se poslužiti kao hladno predjelo.



Potrebno je:
3 manje tikvice
200 g feta sira
2 kašičice prepečenog susama
3 čena belog luka
šaka seckanog peršuna
so, vegeta po ukusu



Priprema:

    Tikvice operite, ne morate ih ljuštiti ako su mlade, prepolovite ih na pola po dužini pa ih blago izdubite. U receptu nije tako, ali ja iseckam izdubljenu unutrašnjost tikvica i pomešam sa filom. Susam prepecite u tiganju na tihoj vatri. U činiji pomešajte sir, susam, seckani beli luk i peršun, posolite i promešajte. Punite tikvice ovim filom. 




    Pleh obložite papirom za pečenje, poprskajte sa malo ulja i poređajte tikvice. Pecite ih na 180 stepeni, 20-ak minuta dok lepo ne porumene odozgo. 
    Ovo je mala mera, pa ako je potrebno povećajte količinu tikvica srazmerno vašim potrebama.

    Коментари

    1. Ovo je fino, ja bas volim tikvice, ali ih ovako nikad nisam spremala. Super ideja Suzi :)

      ОдговориИзбриши
      Одговори
      1. Hvala Ljiljo! Ideja je Jekina, i stvarno je odlična pa ako voliš tikvice onda obavezno probaj ;)

        Избриши
    2. Suzo, ovo je provereno dobro! Pravila sam po Jekinom receptu sa različitim povrćem (tikvice, paprika, patlidžan), svaka kombinacija je preukusna... Tvoje na slici izgledaju savršeno!

      ОдговориИзбриши
      Одговори
      1. p.s. iz trećeg puta sam ubola ova iskrivljena slova za proveru da nisam robot... jes da sam plavuša, al bolji su bili brojevi ;)))

        Избриши
      2. nasmijala sam se komentaru.... i mene nerviraju slova pa uvjek IZABEREM brojeve.možete i vi izabrati brojeve ako kliknete na KRUŽNU STRIJELICU pored polja za unos.o vam daje mogućnost izbora drugih kodova.ljubaccc.... veliki za vas !

        Избриши
      3. Znam Gago da se tebi sviđaju tikvice na ovaj način i videla sam tvoje varijacije na temu, svaka mi je odlična ;)
        I meni su bolji brojevi, a nisam ni znala da mi je ta opcija podešena. Znam da sam se nedavno čudila kad je Danka rekla kako muku muči sa tim :D Često koristim refresh kad se bezuspešno trudim da dešifrujem kriva slova ;)

        Избриши
    3. a sada komentar za recept....
      nisam ovo vidjela na coolki (prije sada) a recept je zaista super.i brz i ukusan.sviđa mi se ova ideja sa izdubljenom i nasjeckanom sredinom tikvice-fil čini "punijim" i visočijim.
      veliki zagrljaj suzi ;-)

      ОдговориИзбриши
      Одговори
      1. Pa da, nema ništa za bacanje, ovo su mlade tikvice i sredina im je baš ukusna. Hvala ti, probaj ako voliš tikvice. Kiss <3

        Избриши
    4. Krasno izgledaju. A tek ovaj mladi krumpirić u pozadini,mljac.

      ОдговориИзбриши
    5. E, ovo je sjajno! Volim Jekine recepte na Coolinarici, ali ovaj mi je promakao. Hvala!

      ОдговориИзбриши
    6. I meni su njeni recepti omiljeni i najčešće ih isporobavam ;)

      ОдговориИзбриши

    Постави коментар

    Популарни постови