Kakao-griz pita
Krajnje jednostavna, od sasvim običnih sastojaka, ali zato veoma ukusna pita sa filom od griza i bele čokolade, pravi je dokaz da i jeftine poslastice mogu biti i te kako lepe i ukusne.
za
korice
100
g masti
1
jaje
3
kašike meda
2
kašike kakao praha
50
ml mleka
270
g brašna
1
kašičica sode bikarbone
za
kremu
500
ml mleka
4
kašike šećera
60
g griza
Priprema:
Umesite
testo i podelite ga na 2 jednaka dela. Neka stoji dok vi pripremate kremu.
U
malo mleka dodajte šećer i griz, promešajte, a ostatak mleka stavite na ringlu
da provri. U tankom mlazu sipajte razmućeni griz, neprestano mešajući. Dodajte čokoladu i rastopite je u grizu.
Ostavite da se malo prohladi, povremeno promešajte da se ne bi stvorila korica.
Sada
razvucite posebno obe kore na papiru dim.20x30 cm. Neravne krajeve odsecite,
ponovo umesite rukama i napravite keksiće, super su za grickanje uz čaj.
Prvu
koru sa papirom stavite u odgovarajući pleh i izbockajte je viljuškom na
nekoliko mesta. Na koru sipate mlaku kremu. Drugu koru takođe izbockajte
viljuškom i stavite je naopako preko kreme, tako da vam papir bude odozgo.
Skinite papir i rukama nežno poravnajte odozgo kako bi se krema i kora priljubile.
Pecite
pitu na 180 stepeni oko 10 mnuta. Vodite
računa da ne prepečete pitu, korice su mekane kad se izvade iz rerne, ali posle
očvrsnu. Pitu ohladite u frižideru preko noći, obavezno, pa je tek ujutru isecite na štanglice i posipite prah šećerom.
Baš fino izgleda.
ОдговориИзбришиDivna je! I fotke su baš lijepe!
ОдговориИзбришиJednostavno i efektno!
ОдговориИзбриши