Пређи на главни садржај

Kokos-višnja mafini


Mafini su kod mene na redovnom repertoaru sto se brzinskih poslastica tice. Sa cokoladom ili kakaom, raznim vocem, svezim ili iz zamrzivaca, uvek su fini i prakticni za posluzenje uz kafu. Danas vam preporucujem da probate i ovu kombinaciju sa visnjama i kokosom. Nadam se da ce vam se dopasti. 

(original recepta)

Potrebno je:
250 g brašna
100 g kokosa
100 g šećera
1 vanilica
150 g kisele pavlake
100 ml mleka
75 ml ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
na vrh noža sode bikarbone
višnje





Priprema:


Veoma jednostavno se pripremaju, nije potrebno da odvajate posebno "mokre" i "suve" sastojke, ali ako ste tako navikli, onda mozete.   
Jaja i šećer penasto umutite. Dodajte ostale sastojke i lagano mešajte da se sjedine. Punite modlice za mafine testom, a odozgo utisnite po 2-3 višnje. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Pečene mafine posipite prah šećerom i poslužite.





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Slatko od smokve

Oduvek se kuvalo u našoj kući. Imali smo jednu veliku smokvu u voćnjaku iza kuće u selu, radjala je odlično tako da mama nije propuštala priliku da skuva slatko svake godine, obavezno!

Štrudlice sa pekmezom

Veoma nežne, prhke štrudlice sa domaćim pekmezom, koje su idealne za posluženje uz čaj ili kafu, bile su na meniju pre par dana kod mene, pa vam ih danas toplo preporučujem!

Kolači sa rozen koricama

Predstaviću vam dva odlična recepta za kolače sa rozen koricama. Pored toga što se relativno jednostavno i brzo pripremaju, veoma su izdašni, za velike proslave i slave su idealni. Prvi je veoma interesantan, šaren, sa bogatom aromom lešnika i keksa, dok je drugi čokoladni,  laganiji i kremastiji. Ne bih mogla da se odlučim koji je lepši;)